Reactia diasporei dupa ce Ponta i-a cerut bani: Semanati cu acei romani care ne fac de rusine in Europa cersind!

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 11:46
40972 citiri
Reactia diasporei dupa ce Ponta i-a cerut bani: Semanati cu acei romani care ne fac de rusine in Europa cersind!
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Premierul Victor Ponta i-a infuriat pe romanii din diaspora, dupa ce a spus ca acestia "nu platesc niciun leu la sistemul social" si ca ar trebui sa contribuie la bugetul de stat al tarii noastre cu zece euro pe luna.

Prim-ministrul s-a arata nemultumit, joi, la o dezbatere pe tema saraciei, de numarul prea mic de contribuabili din Romania si a propus ca cetatenii aflati pestre granite sa plateasca impozit.

"Avem o realitate, trei milioane din populatia dinamica cu capacitate de munca din Romania sunt in afara tarii si nu platesc niciun leu la sistemul social. Stiu, se spune ca trimit bani acasa, dar nu-i trimit la scoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la somaj.

Ii trimit pe cai private, foarte bine acest lucru. Dar, ganditi-va, daca cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe luna la bugetul social al Romaniei, ar fi o contributie pe care am simti-o. Deci e o problema si cred ca cresterea numarului de contribuabili este singura solutie sustenabila pe termen lung", a explicat Victor Ponta.

Cu ce idei s-a dus Ponta la Iohannis: Imunitatea parlamentara si votul in diaspora

Reactia romanilor din diaspora nu a intarziat sa apara. Presedintele Federatiei asociatiilor de romani din Europa (FADERE), Daniel Tecu, considera ca premierul nu a invatat nimic dupa ce concetatenii din strainatate l-au sanctionat la alegerile prezidentiale, el continuand sa faca declaratii impotriva acestora.

Haos la sectiile de votare din diaspora - ce spun Titus Corlatean si Victor Ponta

"Pe cine doreste premierul Romaniei sa impoziteze? Cei care au plecat din tara lor draga impinsi de lipsa locurilor de munca, lasand in urma prieteni dragi, parinti sau chiar copii; cei plecati pentru ca in tara lor politicienii au fost mai atenti sa-si umple buzunarele decat sa creeze locuri de munca; cei plecati sa stranga un ban, pe care de cele mai multe ori il trimit in tara la copii, parinti, sau rude, pentru ca acestia sa aiba un trai mai decent", sustine Tecu intr-un comunicat de presa remis vineri Ziare.com.

Cetatenii din diaspora l-au acuzat pe Ponta ca, desi a locuit pentru scurt timp in strainatate, "nu a inteles nimic din drama pe care o traiesc romanii din afara granitelor" si ca nu a facut nimic pentru a rezolva adevaratele probleme ale oamenilor.

Printre acestea se numara repatrierea "romanilor decedati care zac prin frigiderele altor tari", reducerea taxelor consulare si cresterea nivelului de trai, pentru ca oamenii sa se poata intoarce acasa.

"Si in schimb la ce se gandesc politicienii nostri? Cum sa bage mana in buzunarul romanilor din diaspora si sa le mai scoata 10 euro pe luna. Semanati perfect cu acei romani care ne fac de rusine prin orasele Europei, care stau cu mana-ntinsa, cersind mila trecatorilor. Am vrea sa va intrebam si noi: Asteptati cei 10 euro de la toti romanii din diaspora sau doar de la cei carora le-ati permis sa voteze? (...)

Poate ca ar trebui sa scadeti din aroganta dumneavoastra si sa incepeti sa tineti cont si de petitiile si de cererile noastre. Daca ati fi tinut cont de scrisoarea pe care FADERE v-a trimis-o pe 21 septembrie 2014, in care va arata foarte clar cate si unde trebuie instalate sectiile de vot in diaspora, la aceata ora erati presedinte al Romaniei", conchide Daniel Tecu.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#impozit diaspora Ponta, #diaspora taxe Ponta , #diaspora romana