Povestea fericita a unor gemeni romani adoptati in SUA

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 12:48
14502 citiri
Povestea fericita a unor gemeni romani adoptati in SUA
Foto: Facebook/ Lauren Huggins

O fata si un baiat, gemeni adoptati din Romania cand aveau 14 luni, tocmai au absolvit o scoala din orasul american Dallas, prilej pentru ca presa locala sa le prezinte povestea.

Gemenii Lauren (foto) si Brent Huggins au fost adoptati de Nancy Huggins dintr-un orfelinat romanesc si si-au petrecut o parte din copilarie depasind efectele malnutritiei de care au suferit cand erau bebelusi, relateaza publicatia Dallas Morning News.

Cei doi au primit la nastere, in spital, numele Andrei si Andreea, fiind cei mai mici din 11 frati. Au fost trimisi la orfelinat si dati spre adoptie, deoarece parintii lor nu isi puteau permite sa-i hraneasca si sa-i ingrijeasca.

Au fost adoptati apoi de femeia din Statele Unite, care pe atunci era un bancher ce tocmai divortase.

Astazi, cei doi frati au 19 ani si au absolvit in aceasta primavara scoala pre-universitara Lakehill, din estul Dallasului, care ii pregateste pe elevii de liceu pentru facultate.

"Am stiut intotdeauna. Inca de cand am putut vorbi, am stiut", spune Lauren despre adoptie.

Poveste incredibila din Romania: Data spre adoptie in Canada, dupa ce mamei i s-a spus ca a murit

Crescand, ei au urmarit casete video cu ei, filmate in orfelinat. Nancy a umplut albume cu poze si povesti ale calatoriei lor din Romania catre Statele Unite.

"Pur si simplu nu ne-a pasat, cand eram copii. Cei mai multi copii spun, cand afla ca sunt adoptati: 'Ce?'", spune si Brent.

Amandoi planuiesc sa mearga la facultate, din toamna. Brent are o bursa pentru colegiul Rhodes, din Memphis, Tennessee, aflat la circa 700 de kilometri departare de casa. Aici, baiatul vrea sa studieze ingineria computerizata si muzica. In schimb, Lauren va merge la colegiul Millsaps, din Jackson, Mississippi, unde vrea sa studieze neurofiziologia.

Problemele ca bebelusi in Romania si intrebarile gemenilor

O facultate pentru cei doi a fost dorinta mamei lor naturale, sustine Nancy, care a intalnit-o pe femeie inainte de adoptie. Insa n-a fost usor.

Desi Nancy i-a intalnit pe cei doi la 6 saptamani, nu i-a putut lua acasa pana cand nu au implinit 14 luni, din cauza legilor romanesti si a unui moratoriu temporar privind adoptiile de catre straini. Intre timp, i-a vizitat pe gemeni de sase ori, aducandu-le haine, jucarii si un carucior dublu. Din Dallas, le-a trimis casete cu ea cantand si vorbind.

" (Mama noastra naturala) ne-a pus intr-un orfelinat gandindu-se ca ar fi cea mai buna decizie, chiar daca nu ne-au tratat foarte bine in orfelinat", a spus Lauren.

Din cauza felului in care au fost tratati in orfelinat, cei doi au purtat proteze speciale la picioare, pana la varsta de trei ani, din cauza intarzierilor de dezvoltare.

In plus, cand era bebelus, Brent a fost internat din cauza pneumoniei: "Era aproape sa mor. Este un miracol". Cand au fost adoptati, erau malnutriti si Lauren era anemica.

Dupa ce i-a adoptat, Nancy a avut grija ca cei doi sa aiba parte de terapie si sa viziteze un nutritionist care sa ii ajute sa se intareasca.

In cativa ani, gemenii spera sa viziteze Romania si sa-si intalneasca parintii naturali si fratii. Au o sora mai mare care a fost de asemenea adoptata si care traieste in zona Baltimore. Dupa ce si-au trimis ani de zile felicitari de Craciun, au intalnit-o in urma cu doi ani.

In cutiile de plastic unde pastreaza poze din copilaria lor, nu au fotografii vechi cu parintii naturali. Singura lor imagine provine din descrierea lui Nancy, care le-a cunoscut doar mama. Lauren are intrebari la care vrea raspunsuri si, in plus, vrea sa vada de unde mosteneste ochii verzi: "Am vrut mereu sa ma duc si sa le spun 'Hei, sunt inca in viata'".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#poveste gemeni adoptati Romania, #gemeni Romania adoptati SUA, #gemeni adoptati orfelinat Romania , #romani SUA