Politele auto din Italia, fentate cu numere de Romania

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 23:10 3275 citiri

Pentru a scapa de preturile mari ale politelor auto din Italia, romanii care traiesc acolo isi cumpara masini inmatriculate in tara.

Si asta in timp ce in tara situatia sta exact invers, romanii evitand plata taxei de mediu si inmatriculandu-si automobilele in Bulgaria, comenteaza Adevarul.

Daca am compara cifrele, situatia este in mare parte de inteles. In timp ce o asigurare obligatorie insotita de optiunea "full Casco" pentru un VW Tiguan costa, in Romania, 1.700 de euro pe an, in Italia, pretul acesteia depaseste cu usurinta 3.100 de euro.

Mai mult, costurile asigurarii italiene crescand si in baza varstei proprietarului, sexului sau a numarului de accidente in care acesta a fost deja implicat.

Data fiind situatia, la Roma s-a realizat choar un targ de masini romanesti. Inca de la primele ore ale diminetii, pe via Aurelia, la kilometrul 13,5, in zona Maglianella, masinile romanilor sunt pregatite pentru tranzactiile zilei.

Daca italienii prefera masinile inmatriculate in Italia, echipate cu motoare de mic litraj, Euro 4. Romanii, in schimb, cauta automobile performante, cunoscute marci germane cu motoare puternice, adaptate drumurilor lungi, calatoriilor anuale acasa, in tara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News