PD-L Diaspora: Crima romanului din Spania nu ar trebui sa afecteze imaginea Romaniei

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 16:20
1723 citiri
PD-L Diaspora: Crima romanului din Spania nu ar trebui sa afecteze imaginea Romaniei

Deputatul PD-L Diaspora, William Branza, a organizat in weekend o intalnire cu reprezentantii romanilor din Spania si cu reprezentantii autoritatilor spaniole, la care au participat aproximativ 2.000 de persoane.

Acesta a scos in evidenta faptul ca imigrantii romani sunt bine integrati in comunitatea spaniola, iar "cazurile izolate gen cel al romanului din Torrejon de Ardoz, care si-a ucis iubita, nu trebuie sa arunce o pata negra asupra tuturor conationalilor si sa afecteze imaginea Romaniei".

Pe langa discutia cu reprezentantii diasporei, deputatul democrat liberal a continuat actiunea de donatie de carte romaneasca, pe care a inceput-o in 2007 cand a infiintat prima biblioteca romaneasca la Castellon, Spania, biblioteca inaugurata de presedintele Traian Basescu, se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

La centrul Hispano Roman, din Coslada, deputatul Branza a evidentiat importanta cursurilor de Limba Cultura si Civilizatie Romaneasca, exprimandu-si increderea ca demersurile intreprinse pe langa Ministerul Educatiei, de a mari numarul profesorilor romani din strainatate, isi vor gasi rezolvare cat mai curand, iar cursul va fi extins in toate comunitatile insemnate de romani.

"Aceste cazuri izolate de incalcari ale legii aduc in atentie si in discutie, in mod evident, situatia romanilor in Spania. Aceste evidentieri negative trebuie insa stopate si sprijinite cu argumente intrucat,majoritatea romanilor aflati pe teritoriul Spaniei sunt oameni care se bucura de o buna reputatie si sunt bine integrati in comunitate.

Puntea de legatura intre Spania si Romania este o constructie pe care am pornit-o de mult timp si trebuie consolidata, iar cazurile izolate gen cel al romanului din Torrejon de Ardoz, care si-a ucis iubita, nu trebuie sa arunce o pata negra asupra tuturor conationalilor si sa afecteze imaginea Romaniei", a declarat deputatul William Brinza.

Intalnirea de la Getafe s-a incheiat cu un eveniment cultural organizat cu sprijinul asociatiei "Casa romaneasca in Spania".

I.U.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#William Brinza actiuni Spania, #actiuni cultura romani Spania , #romani Spania