Paradoxul rromilor din Irlanda: Cersesc pentru a achita amenzile pentru... cersit

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 15:192302 citiri
Paradoxul rromilor din Irlanda: Cersesc pentru a achita amenzile pentru... cersit
Foto: Arhiva Ziare.com

Sachira Rostas, 23 de ani, de etnie rroma, se afla in paradoxala situatie de a cersi pentru a plati o amenda in valoare de 1.000 de euro primita tot pentru practicarea cersetoriei.

Femeia locuieste in Cork, Irlanda, nu are ocupatie si, potrivit autoritatilor, obisnuia sa hartuiasca trecatorii cersind. Ultima data, femeia a fost prinsa la cersit duminica, 18 octombrie, pe strada Oliver Plunket din Cork, relateaza
Irish Examiner.

Avocatul Sachirei, Dennis Healy, spune ca aceasta s-ar afla intr-o situatie fara iesire.

Judecatorul John King a declarat ca femeia a fost amendata anterior de politistii irlandezi, insa a ignorat avertizarile si a continuat activitatea: "are condamnari anterioare si are de achitat 1.000 de euro amenda pentru infractiuni similare".

In replica, avocatul a spus ca Sachira a fost parasita de partener si are acum de platit 1.000 de euro, "ceea ce o determina sa cerseasca in continuare".

Judecatorul a condamnat-o pe Sachira Rostas la trei saptamani de inchisoare cu suspendare, cu conditia ca femeia sa nu mai cerseasca in urmatoarele sase luni.

Un caz similar este cel al Minervei Rostas, 35 de ani, mama a trei copii, care a venit de doar cateva luni in Irlanda si a primit deja doua amenzi pentru cersetorie: una de 100 de euro si a doua de 150 de euro.

Si Pamela Rostas, 23 de ani, are aceeasi ocupatie: a fost prinsa la cersit in Cork pe 15 si 22 septembrie. "A fost parasita de partener si cerseste pentru a supravietui", a declarat avocatul Dennis Healy. Pamela Rostas a mai primit doua condamnari si are de plata amenzi in valoare totala de 500 de euro.

Alice Stoica

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News