Oamenii de afaceri din Marea Britanie iau apararea romanilor: Lasati-i sa vina sa se angajeze aici

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 21:22
4890 citiri
Oamenii de afaceri din Marea Britanie iau apararea romanilor: Lasati-i sa vina sa se angajeze aici
Foto: Daily Mail

Doi oameni de afaceri cu greutate din Marea Britanie s-au aratat incantati de ridicarea restrictiilor de pe piata muncii pentru romani si bulgari din ianuarie in 2014.

Fostul directorul executiv al companiei Marks & Spencer, Sir Stuart Rose, acum director al lantului de supermarketuri Ocado, a declarat ca imigrantii romani si bulgari sunt pregatiti sa lucreze mai multe ore pe salarii mai mici fata de britanici, fapt care ajuta la dezvoltarea companiilor care au nevoie de multa forta de munca, scrie Daily Mail.

"Sunt economist pe piata libera, lucram intr-o piata libera. Daca acesti oameni (romanii si bulgarii - n.red.) vor sa vina aici sa munceasca pe aceste salarii, atunci de ce nu? E alegerea fiecaruia ce doreste sa faca. Stiu ca multi se uita la mine si spun ca e usor sa vorbesc din pozitia mea, dar si eu, ca sa ajung aici, am inceput de jos", a declarat Stuart Rose.

Afaceristul britanic a avut o replica destul de dura la adresa conationalilor sai in acest context.

"Britanicii sa-si gaseasca locuri de munca si sa nu se mai planga de faptul ca romanii si bulgarii vin sa munceasca in tara lor", a declarat fostul director al Marks & Spencer.

Campeanu in The Times: Britanicii sa fie recunoscatori. Romanii muncesc, britanicii iau ajutoare sociale

Directorului Domino's Pizza, Lance Batchelor, s-a plans chiar ca firma pe care o conduce a intampinat frecvent dificultati in a gasi angajati potriviti. "Ne luptam sa gasim destui angajati. De cand au fost instaurate restrictiile pe piata muncii, ne este din ce in ce mai greu sa gasim destui oameni dispusi sa munceasca pentru noi, mai ales in Londra si in sud-estul tarii.

Cei care ar fi lucrat pentru noi acum cativa ani acum nu mai vor astfel de slujbe. Fiecare ramura din Londra lucreaza la aceasta ora sub capacitatea optima din cauza restrictiilor. In Londra, spre exemplu, este dificil sa gasesti angajati pentru transport sau oameni care sa lucreze pe linia de productie. Daca am avea mai multi angajati am putea avea timp sa ne ocupam si de strategii de marketing mai elaborate, de exemplu", a declarat Lance Batchelor.

Saptamana trecuta, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca britanicii ar trebui sa nu se mai planga de fluxul de tineri romani care ar putea sa ajunga in tara lor, ci sa fie multumiti ca acestia preiau joburile pe care ei le refuza. Potrivit ministrului, romanii acopera deja deficitul de forta de munca al Marii Britanii pentru posturi cheie precum cele de infirmieri si asistenti sociali.

Marea Britanie va ridica restrictiile de pe piata muncii pentru romani si bulgari incepand cu 1 ianuarie 2014, existand temeri cu privire la declansarea unui val de imigranti.

Premierul britanic David Cameron a anuntat la sfarsitul lunii noiembrie ca intentioneaza sa restrictioneze ajutoarele sociale pentru romanii si bulgarii care vor veni in Marea Britanie.

Mariana Campeanu a sustinut insa ca cea mai mare parte a romanilor sunt imigranti din motive economice, nu pentru a beneficia de ajutoare.

Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#imigranti romani Marea Britanie, #oameni afaceri Marea Britanie romani, #locuri munca romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Nu-i lăsaţi, Fraţilor, să vină la voi, că rămânem noi fără ultimi'
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Revenire: Fraţilor, păstraţi-vă obsedaţi', c-ăştia ne strică Naţia!