O romanca si-a reconstruit complet fata in Taiwan

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 20:17
2072 citiri
O romanca si-a reconstruit complet fata in Taiwan
Foto: Arhiva

O tanara romanca, care a suferit rani grave in urma unui accident rutier, petrecut in urma cu doi ani, se intoarce in tara cu fata complet reconstruita, in urma unor operatii realizate in Taiwan.

Tanara le-a aratat reporterilor un zambet radios, in timp ce se pregatea sa se intoarca acasa. Ea a fost supusa unei interventii de reconstructie a fetei timp de un an, in Taiwan.

Femeii, care se recomanda simplu Cristina, i-a fost reconstruita fata in trei etape, incepand cu aprilie 2010, la spitalul Chang Gund, renumit pentru operatiile craniene si faciale, informeaza Focus Taiwan.

Romanca le-amultumit medicilor care au avut grija de ea, iar pe data de 21 mai va reveni in Romania.

"Mi-am recapatat barbia si dintii. Acum pot sa mestec si sa imi opresc saliva", a declarat Cristina, in limba mandarina.

In urma unui accident rutier, Cristina si-a zdrobit gura si barbia si a avut doua operatii nereusite. A fost internata la o clinica din Dallas, unde i s-a facut un implant cranio-facial, dupa care s-a dus sa continuie reconstructia in Taiwan.

Dr. Lin Chih, seful echipei chirurgicale, a declarat la conferinta de presa ca romanca a suferit leziuni la buza inferioara, barbie si maxilarul.

In cadrul procedurii reconstructive inceputa in aprilie 2010, medicii au reconstruit barbia folosind grefe de os de la picior.

In a doua etapa chirurgicala, din octombrie 2010, acestia au reconstruit maxilarul, in curs de pregatire pentru implanturi dentare.

La a treia faza a interventiei chirurgical, efectuata in luna martie a acestui an, s-a facut implantul de dinti si lucrari de reparatii la barbia si buza inferioara, astfel incat gura ei sa se poata inchide, a spus Lin.

Cristinei i s-a permis sa plece acasa, insotita de mama ei, la doua saptamani dupa ce procedurile chirurgicale au fost finalizate.

Costul operatiei a fost 55.170 de dolari si a fost suportat in totalitate de catre spital. Costul total de cazare pentru pacienta si mama ei in timpul celor trei vizite in Taiwan au fost acoperite de un fond de ocuparea fortei de munca din Chang Gung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#Cristina romanca operatia Taiwan, #reconstructie fata Taiwan , #diaspora romana