O romanca e prima victima a legii anticersit din Danemarca: Va fi deportata

Marti, 01 August 2017, ora 22:07
13585 citiri
O romanca e prima victima a legii anticersit din Danemarca: Va fi deportata
Foto: Arhiva Ziare.com

Magistratii danezi au decis, marti, ca o romanca va petrece 20 de zile in spatele gratiilor, urmand sa fie deportata in Romania, pentru ca a cersit pe o strada din Copenhaga.

De asemenea, romanca in varsta de 63 de ani urmeaza sa devina prima persoana deportata in urma inaspririi legislatiei impotriva cersetorilor de catre ministrul Justitiei, Soren Pape Poulsen, transmite versiunea daneza a The Local.

Insa nu este pentru prima data cand autoritatile daneze deporteaza o persoana pentru ca a cersit bani sau alte bunuri in public. In noiembrie, magistratii au condamnat o femeie slovaca la 40 de zile de inchisoare si au cerut deportarea acesteia dupa ce a cersit pe strazile din Danemarca.

Ministrul Poulsen a declarat un adevarat razboi impotriva cersetorilor de pe strazile daneze, iar romanca este prima cersetoare deportata dupa inasprirea legislatiei de la Copenhaga.

"Comportamentul ei este continuu si sistematic, avand efecte adverse asupra tuturor trecatorilor care sunt nevoiti sa raspunda la aceasta cersire", a declarat procurorul Marlene Beynon in fata Tribunalului din Copenhaga.

De asemenea, procurorul a argumentat ca romanca reprezinta o amenintare serioasa la adresa tarii, o conditie care trebuie sa fie indeplinita pentru a deporta un cetatean al Uniunii Europene.

Beynon a sustinut ca romanca a incercat in mod intentionat sa-i supere pe membrii publicului, uitandu-se in ochii acestora atunci cand tinea o cana la gara Norrebro.

Romanca le-a spus magistratilor ca, in ultimii 15 ani, a venit si a plecat in repetate randuri din Danemarca.

De asemenea, aceasta a argumentat ca cerseste pe strada pentru a-si sustine financiar cei sapte copii ramasi in Romania.

"Am foarte multi copii acolo. Ei mananca de la ghena", a declarat femeia in Tribunalul Copenhaga.

Romanca nu va mai putea sa intre pentru o perioada de sase ani in Danemarca.

De asemenea, aceasta a mai fost condamnata in doua randuri pentru ca a cersit, iar magistratii au argumentat ca aceste condamnari anterioare au jucat un rol important in decizia de deportare inapoi in Romania.

Citeste si alte articole despre romanii care fac probleme in Danemarca:

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#romanca cersit deportata Danemarca , #romani strainatate