Cazul care a tinut pe jar Politia italiana in ultimele trei decenii. Moartea ingrozitoare a unei romance, explicata de o descoperire oribila

Joi, 31 Decembrie 2020, ora 00:04
14558 citiri
Cazul care a tinut pe jar Politia italiana in ultimele trei decenii. Moartea ingrozitoare a unei romance, explicata de o descoperire oribila
Victimele Virginia Mihai (stanga) si Elena Zecchinato, alaturi de ucgasul lor, Valerio Sperotto. FOTO: Il Messaggero

Politia italiana s-a confruntat cu un caz aparte, in care doua femei, o italianca si o romanca, au disparut fara urma din Velo d'Astico. Ca element de legatura, ambele au fost casatorite cu un fermier italian, Valerio Sperotto.

Doua disparitii aparent inexplicabile, un caz de rezolvat care le-a dat batai de cap anchetatorilor vreme de treizeci de ani. Este vorba despre unul dintre cele mai dificile cazuri cu care s-au confruntat criminologii italieni in ultimele decenii, iar din ecuatie a facut parte si o romanca.

Cazul dateaza inca din 1988, anul in care, scrie Corriere della Sera, Elena Zecchinato, fosta sotie a fermierului Valerio Sperottoa, disparut fara urma. Desi s-a facut mare valva in Peninsula, a fost nevoie sa treaca mai bine de 30 de ani pana cand misterul disparitiei sa fie rezolvat.

Doar ca, intre timp, in 1999, o alta femeie, romanca Virginia Mihai, a disparut in conditii similare. Romanca se casatorise cu Sperotto, insa relatia lor nu a mers, motiv pentru care a divortat. Acest lucru nu a fost de ajuns pentru ca ea sa scape de fostul sot.

Misteriosul caz al Virginiei Mihai

La scurt timp dupa ce a obtinut divortul in justitie, Virginia Mihai, care avea 41 de ani pe atunci, a disparut brusc. Printre primii suspecti a fost chiar sotul ei, insa anchetatorii nu au gasit probe care sa-l incrimineze, la fel cum nu au gasit probe nici in cazul disparitiei primei sale sotii. Astfel, cazul a fost clasat in anul 2000, dar doi ani mai tarziu a fost redeschis. A fost gasita doar masina ei, la Vicenza, incuiata si cu portofelul si actele in portbagaj.

A fost insa nevoie de inca 17 ani pana cand, abia anul trecut, anchetatorii au reusit sa gaseaca o pista valida, care i-a ajutat in cele din urma sa dea de capat cu acest caz si sa afle misterul mortii romancei. Asta dupa ce procurorul adjunct din Vicenza, Hans Roderich Blattner, a insistat pentru redeschiderea cazului, iar eforturile sale au fost rasplatite. La una din fostele ferme de porci care i-au apartinut lui Sperotto, anchetatorii au gasit un fragment de unghie umana intr-un cotet de porci.

Expertii laboratorului Labano din Milano, coordonati de Cristina Cattaneo, au analizat unghia si au comparat-o cu proba de ADN prelevata de pe periuta de dinti a Virginiei. Rezultatul analizelor a stabilit ca fragmentul de unghie i-a apartinut romancei.

Un fragment de unghie a rezolvat cazul

Astfel, anchetatorii au putut in sfarsit sa stabileasca in ce imprejurari si-a pierdut viata Virginia Mihai. Ea a fost ucisa de sotul ei, care a incercat si a reusit sa scape de cadavru pentru mai bine de 20 de ani. Fermierul si-a transat fosta sotie si le-a dat trupul ei porcilor, care au devorat-o. Intamplator, insa, o bucata de unghie a ramas intr-un cotet, proba peste decenii pentru stabilirea adevarului.

Ucigasul insa nu a putut fi tras la raspundere. El a murit inca din anul 2011, astfel ca nu va plati pentru crimele sale. Anchetatorii incearca totusi sa afle daca barbatul a actionat de unul singur sau daca a avut si complici. De altfel, criminologii mai asteapta cateva raspunsuri. Potrivit Il Messaggero, care citeaza Giornale di Vicenza, se pare ca fermierul ar fi ucis si o a treia femeie, care i-a fost logodnica si care a disparut si ea fara urma.

Miorita in varianta italiana. Un cioban roman a ucis doi mafioti italieni, dar a aflat cine erau abia dupa ce a fost arestat

Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Daniel Ispas, un român în vârstă de 45 de ani, stabilit în Italia, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare după ce l-a ucis pe Mario Piozzi, managerul unei săli de jocuri de noroc din...
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
Autoritățile americane au anunțat că o tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată duminică, 21 aprilie, în campusul Universității de Stat din Delaware. Conform ABC News,...
#virginia mihai, #elena zecchinato, #valerio sperotto, #crima , #stiri diaspora