Ministrul spaniol al Justitiei ii lauda pe romani

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 22:42
5544 citiri
Ministrul spaniol al Justitiei ii lauda pe romani
Foto: Arhiva Ziare.com

Comunitatea romaneasca reprezinta un exemplu de integrare si participare la viata sociala si economica a Spaniei, a afirmat miercuri, la Bucuresti, ministrul spaniol al Justitiei, Rafael Catala Polo.

"In Spania traiesc aproximativ un milion de romani. Pentru noi, ei reprezinta un exemplu de integrare si participare la viata sociala si economica a Spaniei. Aceasta comunitate foarte importanta de romani, care traiesc alaturi de noi, care vor sa se afle in Spania, reprezinta pentru noi un motiv de satisfactie si mandrie.

De aici deriva, fara indoiala, relatii bilaterale foarte importante. Sunt actiuni ce se realizeaza zi de zi la nivelul ambasadelor, dar si in sfera justitiei in anumite ocazii", a declarat Rafael Catalo Polo la finalul intalnirii cu ministrul roman al Justitiei, Raluca Pruna.

Romanii, cetateni model in La Rioja. Sunt dati ca exemplu de integrare in Spania

Oficialul spaniol a apreciat ca fiind buna colaborarea cu autoritatile romane in domeniul justitiei, atat la nivel bilateral, cat si in raporturile cu Uniunea Europeana.

"In ceea ce priveste agenda europeana, lucram impreuna la Bruxelles la proiecte din sfera spatiului de libertate, securitate si justitie, care se numara printre pilonii Uniunii Europene.

De exemplu, in acest sens, tocmai am finalizat lucrarile in cadrul regulamentului privind protectia datelor, unde am adoptat pozitii comune, dar si in ceea ce priveste viitoarea infiintare a institutiei Procurorului European, de asemenea un proiect unde am lucrat impreuna si am adoptat pozitii comune. Vom conlucra in continuare pentru a avea pozitii comune in chestiunile ce privesc aria de interes a Uniunii Europene", a spus ministrul spaniol al Justitiei.

Ce le-a promis Iohannis romanilor din Spania

El a constatat, totodata, ca multe dintre actiunile din sfera justitiei, precum lupta impotriva crimei organizate si impotriva coruptiei, imbunatatirea sistemului judiciar sau implementarea noilor tehnologii informatice, se desfasoara in paralel in Spania si in Romania.

"Am avut in trecut experiente foarte pozitive de colaborare in proiectele de twinning finantate de Uniunea Europeana, pentru formarea de procurori, pentru crearea de institutii (...). Vom continua astfel de proiecte de colaborare, asa cum preciza doamna ministru si asa cum spun si eu, avem un nivel foarte inalt de colaborare (...) si ne-am angajat sa continuam sa lucram la fel si in viitor", a concluzionat Rafael Catala Polo.

Un nou documentar despre emigrantii romani: Cum sunt prezentati de o televiziune din Spania (Video)

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#romani Spania laudati ministru, #integrare romani Spania , #romani Spania
Comentarii