Marinarii romani rapiti de pirati in Togo au fost eliberati

Marti, 09 Aprilie 2019, ora 23:31 4558 citiri
Foto: captura video

Cei trei marinari rapiti in Togo la inceputul lunii martie au fost eliberati si vor fi repatriati in urmatoarele zile, a anuntat, marti seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca cei trei marinari rapiti la data de 3 martie 2019, de pe o nava aflata in largul apelor statului Togo, au fost eliberati. Cetatenii romani urmeaza sa fie repatriati in zilele urmatoare, acestia fiind asistati de Ambasada Romaniei la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalitatilor necesare intoarcerii acestora, in siguranta, in Romania", a transmis, marti seara, MAE.

Sursa citata a precizat ca eliberarea marinarilor a fost posibila datorita implicarii companiei angajatoare si a demersurilor specifice ale Celulei de Criza a MAE pe langa autoritatile abilitate.

MAE anunta, de asemenea, ca, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Abuja, a monitorizat zilnic cazul si a mentinut un contact permanent cu toate partile implicate in derularea procedurilor pentru eliberare.

"Mentinerea integritatii fizice si sigurantei cetatenilor romani si identificarea mijloacelor necesare rezolvarii in bune conditii a situatiei de criza au fost principalele preocupari ale autoritatilor romane. Ministerul Afacerilor Externe adreseaza multumiri tuturor institutiilor si autoritatilor straine implicate in demersurile de eliberare a cetatenilor romani", a mai transmis MAE.

In 3 martie, o nava la bordul careia se aflau 21 de marinari romani a fost atacata de pirati in apropierea unui port din Togo si trei marinari au fost rapiti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii