Germania urmeaza sa decida daca mentine restrictiile impuse muncitorilor romani

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 17:251589 citiri
Germania urmeaza sa decida daca mentine restrictiile impuse muncitorilor romani
Foto: Arhiva

Germania urmeaza sa stabileasca daca mentine restrictiile de pe piata muncii pentru lucratorii romani si in 2012, a declarat miercuri ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim.

Andreas von Mettenheim a aratat, in timpul conferintei "UE si migratia", ca aproximativ 15 milioane dintre locuitorii Germaniei sunt considerati imigranti iar 35 la suta dintre acestia provin din state membre UE.

Autoritatile germane urmeaza sa decida daca restrictiile impuse lucratorilor romani pe piata muncii din Germania vor fi mentinute sau vor fi ridicate incepand din 2012, a declarat ambasadorul Germaniei, citat de Mediafax.

"Avem toti o problema demografica, in sensul ca avem o populatie care imbatraneste si ne confruntam cu o lipsa a fortei de munca calificata. Multi investitori germani se plang de acest lucru si in Romania", a precizat ambasadorul Germaniei.

La randul sau, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale Valentin Mocanu a subliniat ca dreptul la libera circulatie este prevazut in Constitutia Romaniei.

El a adaugat ca 11 din 26 de state membre, printre care Austria, Belgia, Franta, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda sau Spania, aplica restrictii pentru cetatenii romani.