Doua familii de rromi din Vaslui au escrocat statul francez cu 1,7 milioane de euro

Vineri, 03 Mai 2019, ora 10:3912426 citiri
Doua familii de rromi din Vaslui au escrocat statul francez cu 1,7 milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Doua familii de rromi din Murgeni, judetul Vaslui, au inselat, timp de doi ani, statul francez obtinand alocatii familiale si sociale in valoare de 1,7 milioane de euro.

Anul acesta, in aprilie, Tribunalul de Mare Instanta din Valenciennes din Franta a emis mandate europene de arestare pe numele a patru cetateni romani de etnie rroma, noteaza Adevarul.

Cei patru, doua cupluri, sunt acuzati de escrocherie in banda organizata, fals, utilizarea falsului in acte, fals intr-un document administrativ care stabileste un drept, o identitate, o calitate sau o acordare a unei autorizatii, ascunderea unei crime (fapta penala - n.red.) in banda organizata, spalare de bani in forma agravata, participarea la o conspiratie criminala pentru a pregati o infractiune, nejustificarea de resurse (fonduri) in banda organizata.

Pentru aceste fapte, romanii risca sa stea in inchisoare 10 ani.

"Mecanismul de frauda a constat in constituirea unor dosare prin folosire de identitati false, de declaratii false de sarcina, solicitarea unor prestatii pentru persoane ce locuiesc in afara teritoriului national, de constituirea dosarelor ocupandu-se cinci persoane.

Alte persoane, carora nu le poate fi imputata constituirea de dosare, au beneficiat de plati, pe nume propriu, pe numele sotiilor sau pe numele unor terte persoane, din sumele de bani astfel obtinute achizitionandu-si proprietati imobiliare in Romania", se mentioneaza in hotararea prin care Curtea de Apel Iasi a dispus arestarea preventiva.

Practic, acestia primeau alocatiile fara sa locuiasca in Franta. Ei stateau in Romania, iar cu banii primiti cumparau imobile sau masini.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News