Directorul FBI din Chicago: Nu putem spune ca aveti foarte multi romanii rai

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 09:45
3428 citiri
Directorul FBI din Chicago: Nu putem spune ca aveti foarte multi romanii rai

Directorul FBI din Chicago, Robert Grant, a declarat in cadrul unui interviu acordat in exclusivitate presei romanesti din SUA ca domeniile principale in care romanii sunt implicati in activitati ilegale sunt din domeniul bancar, al asigurarilor, si in mod deosebit in cele legate de internet.

"Nu putem spune ca aveti foarte multi romani rai in comunitatea romaneasca, fiecare comunitate are si oameni mai putin buni. Avem insa in mod particular o problema cu crima organizata din Romania, in ceea ce priveste anumiti indivizi care folosesc internetul pentru a savarsi fraude. Un exemplu este cazul infractiunilor savarsite pe eBay in care un numar de aproximativ 30 de persoane atat din Romania cat si din America au inselat peste 1.000 de persoane cu mai multe milioane de dolari. [...]

Sunt in principal implicati in activitati din domeniul bancar, al asigurarilor, si in mod deosebit in cele legate de internet. N-as putea sa va spun exact motivul pentru care desfasoara activitati in aceste domenii", a spus oficialul american intr-un interviu publicat pe Rousa.

Robert Grant a mai precizat ca in ciuda problemelor in ultimii 3-4 ani a existat o colaborare foarte buna cu autoritatile romane, au gasit si cai de colaborare pentru a putea gasi acesti indivizi si de a-i pune in inchisoare.

"Fraudele in domeniul imprumuturilor imobiliare a fost un domeniu in crestere in ultimii ani. Am alocat foarte multe resurse pentru acet tip de investigatii. N-as putea spune ca este o problema deosebita doar in comunitatea romaneasca. Este o problema generala in care sunt implicati foarte multe persoane care sunt de diferite etnii, se cunosc, si perpetueaza astfel de infractiuni. Aceasta problema o putem gasit chiar si in grupuri etnice care sunt aici in America de doua sute de ani, aria de extindere este foarte mare si un numar important de persoane au fost deja puse sub acuzare in zona metropolei Chicago. In prezent nu avem o crestere a acestui tip de fraude ci mai degraba un declin. Este inca o problema majora dar am reusit sa fim destul de eficienti in a ne concentra in anihilarea unor astfel de grupuri care savarseau infractiuni in domeniul imprumuturilor bancare, lucru care se datoreaza si restrictiilor impuse de catre banci la acordarea de imprumuturi", a mai spus oficialul american.

Robert Grant a mai subliniat faptul ca importanta mass mediei, in special a celei etnice, in informarea cetatenilor este foarte mare.

"Unul din lucrurile pe care le-am invatat in cariera mea, mai ales ca vorbim de Chicago care are comunitati venite din toate partile globului, este ca pe masura ce acesti oameni se obisnuiesc mai mult cu aceasta tara, incep sa aiba mai multa incredere in autoritati. Sunt unii imigranti insa care provin din tari cu regimuri represive de care au fugit din cauza persecutiei, si unde institutii similare cu ale noastre sunt vazute negativ. Acesti oameni sunt mai greu de convins pentru ca au impresia ca FBI face parte din aparatul represiv al guvernului. Este foarte important sa reusim sa ajungem in aceste comunitati si sa le aratam ca noi suntem in slujba legii si a justitiei, si nu a unei persoane anume", a mai spus Grant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Robert Grant Chicago SUA, #comunitate romani SUA, #comite infractiuni internet , #diaspora romana
Comentarii