Deputat britanic, despre romani: Nu sunt in stare sa utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunelor

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 08:40
25451 citiri
Deputat britanic, despre romani: Nu sunt in stare sa utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunelor
Foto: Arhiva Hepta.ro

Imigrantii romani si bulgari "poate nu sunt in stare sa utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunelor", a afirmat un deputat conservator eurosceptic britanic, Owen Paterson, la o conferinta pe tema efectelor iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Referindu-se la efectele Brexit, Owen Paterson a evocat situatii din perioada in care a fost secretar de stat pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale, din 2012 pana in 2014.

Sustinatorii Brexit-ului nu mai vor muncitori romani, bulgari, italieni, spanioli si greci in Marea Britanie

"Cei mai suparati oameni pe care i-am intalnit la Defra (Departamentul pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale - n.red.) erau cultivatori de fructe si legume afectati de neaplicarea sistemului pentru sezonieri in agricultura care le permitea bulgarilor si romanilor sa beneficieze de cazare si mancare pentru o perioada limitata, in timpul sezonului, dupa care sa revina in tarile lor.

Este vorba de o activitate lucrativa calificata: te trezesti, culegi capsune, nu ai voie sa le strivesti. Poate ca (romanii si bulgarii - n.red.) nu sunt in stare sa utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunelor; britanicii nostri nu ar face-o", a declarat deputatul Owen Paterson, citat de site-ul BuzzFeed.com.

Drama Brexit a luat sfarsit - Ce se intampla cu romanii care lucreaza in Marea Britanie

Britanicii au vrut sa afle de ce vin romanii sa munceasca in Regat. Ce au aflat

Sistemul britanic pentru sezonieri in agricultura a fost suspendat in ianuarie 2014. Pana atunci, circa 22.000 de est-europeni fusesera angajati anual in acest cadru. Pe fondul criticilor generate de suspendarea sistemului sezonierilor, Paterson sugerase sa fie angajati pensionari britanici in locul est-europenilor.

"Vom incerca sa aducem mai multi pensionari britanici pentru culesul de fructe si legume", afirmase Paterson la o intrunire a coalitiei guvernamentale britanice, potrivit unei carti scrise de David Laws, un politician liberal-democrat.

Deputatul conservator Owen Paterson este unul dintre politicienii care sustin un "Brexit dur", o separare cat mai mare a Marii Britanii de Uniunea Europeana dupa iesirea tarii din Blocul comunitar.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#romani cules capsune, #romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie