Câte victime de cetățenie română sunt în urma cutremurului produs în Insula Creta. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 14:41 3371 citiri
Cutremurul s-a soldat cu 11 răniți FOTO Pixabay

Niciun român nu a fost rănit în urma cutremurului produs în Insula Creta, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit datelor comunicate de către autorităţile elene reprezentanţilor misiunii diplomatice, până la acest moment nu există victime de cetăţenie română, mai transmite MAE.

„Ambasada României la Atena continuă dialogul atât cu autorităţile elene, cât şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din zonă, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile elene în contextul pandemiei de COVID-19. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875, +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al ambasadei: +30 6978996222”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

Un muncitor care lucra într-o mică biserică - care s-a surpat - a murit luni, în urma unui cutremur puternic, care a zguduit Insula greacă Creta şi care s-a soldat, de asemenea, cu 11 răniţi, relatează AFP.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News