"Capsunarii" critica initiativa de impozitare a banilor trimisi in tara

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 23:16
4247 citiri
"Capsunarii" critica initiativa de impozitare a banilor trimisi in tara

Reprezentanti ai diasporei romanesti din Spania ii cer deputatului William Gabriel Branza sa retraga proiectul privind transferurile financiare efectuate din si in Romania.

Astfel, printr-o scrisoare deschisa primita pe adresa redactiei Ziare.com, reprezentanti ai diasporei romanesti din Spania ii cer deputatului explicatii in legatura cu actiunile sale vis a vis de "cei pe care ii reprezinta".

Se pregateste impozitarea banilor trimisi in tara de "capsunari"

Redam mai jos continutul scrisorii, semnata de DACIA HIPERBOREA, FEDROM, Asociacion Cultural de Ayuda e Integracion al Pueblo Rumano, Asociacion des Inmigrantes Rumanos CARPATICA din Zaragoza, Casa Rumania, Asociatia latinilor romani din Andalucia, Asociatia Eminescu, AROA, Asociacion Socio Cultural Eminescu, precum si numerosi cetateni romani rezidenti in Spania:

"Scrisoare deschisa,

In urma articolelor recent aparute in presa despre proiectul de lege privind retinerea echivalentului a 1% din suma transferata de catre cetatenii romani in si din strainatate, solicitam domnului Wiiliam Gabriel Branza deputat ales in circumscriptia electorala nr.43 DIASPORA, colegiul uninominal nr.1 din Paramentul Romaniei, ca urmare a alegerilor parlamentare ce au avut loc in anul 2008, explicatii cu privire la actiunea domniei sale vis-a-vis de interesele celor pe care ii reprezinta.

Consideram ca obligativitate cel putin morala din partea domnului deputat initierea si mentinerea dialogului privind identificarea problemelor cu care romanii se confrunta, studierea posibilitatilor reale de rezolvare a acestor probleme, cat si luarea deciziilor si realizarea unui plan de actiune care sa se faca prin consultarea celor direct implicati (n.n. asociatiile si federatiile romanilor din diaspora).

Totdata, solicitam domnului deputat Wiiliam Gabriel Branza:

-retragerea proiectului in discutie si cautarea altor solutii;

-intocmirea si prezentarea unui raport de activitate cu privire la initiativele pe care domnia sa le-a realizat in ceea ce priveste diaspora din Spania(de la numirea sa pina in prezent) precum si rezultatele obtinute".

Romanii din diaspora care trimit bani in tara ar putea fi nevoiti sa cotizeze la stat cu 1% din valoarea sumei transferate, daca ideea deputatului PD-L William Branza, seful tuturor filialelor partidului din strainatate, care a intocmit un proiect de lege pe acest subiect, gaseste suficienta sustinere.

Desi in textul aflat in dezbaterea Senatului scrie ca "entitatile care efectueaza transferuri de bani ale persoanelor fizice, in si din strainatate, vor retine echivalentul a 1% din suma transferata", fapt ce presupune, practic, taxarea celor care trimit bani, deputatul Branza sustine ca impozitarea se va aplica bancilor si firmelor de transfer, astfel incat persoanele sa nu fie afectate.

E.E.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#impozit bani capsunari, #proiect lege William Branza, #impozit transfer bani , #romani Spania
Comentarii