Campeanu apara romanii din strainate: Au devenit o supapa pentru nemultumirile din unele tari

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 23:272139 citiri
Campeanu apara romanii din strainate: Au devenit o supapa pentru nemultumirile din unele tari
Foto: mondonews.ro

Romanii au devenit un tap ispasitor pentru nerealizarile din tarile afectate de criza sau de greutati economice, iar guvernele din strainatate pun infractiunile pe seama lor, a declarat Mariana Campeanu, ministrul Muncii.

"Multe dintre infractionalitatile care au loc pe diverse teritorii sunt puse pe seama romanilor, pentru ca romanii au devenit o supapa prin care politicieni din alte tari isi pot indrepta nemultumirea populatiei ca sa o abata, eventual, de la nerealizarile pe care fiecare guvern le poate avea in tara lui", a sustinut Campeanu, care a fost prezenta la Forumul Romanilor de Pretutindeni, arata realitatea.net, citand Mediafax.

Oamenii de afaceri din Marea Britanie iau apararea romanilor: Lasati-i sa vina sa se angajeze aici

Mariana Campeanu i-a aparat pe romanii plecati la munca in strainatate, spunand ca acestia reprezinta o forta de munca calificata iar tarile in care sunt acestia au numai de beneficiat din aportul de munca si pregatire al acestora.

"Forta de munca calificata, tanara, in putere a plecat din Romania si contribuie la PIB-ul altor tari. Sigur, nu au plecat ca au vrut neaparat. Acestea au fost conditiile, criza economica, nivelul economiei romanesti, care au determinat pe foarte multi sa isi caute locuri de munca platite conform pregatirii si specializarii", a spus Mariana Campeanu.

Daily Mail ii da dreptate lui Campeanu: Situatia din Marea Britanie e o rusine pentru noi, nu pentru romani!

Ministrul Muncii a spus ca va incheia acorduri de colaborare cu mai multe tari europene pentru a combate munca ilegala a cetatenilor romani, tocmai pentru a-i ajuta pe acestia sa aiba parte de conditii omenesti.

Campeanu, tinerilor PNL: Nu mai alergati dupa diplome, nu va folosesc la nimic

"Am vazut, deja, ce se intampla in anumite tari, cum pot fi exploatati lucratorii romani, cum pot fi ei abuzati, cum pot fi tratati uneori intr-un mod subuman", a mai declarat Campeanu.