Basescu, la Berlin: Rromi care pleaca din Romania deranjeaza mai mult decat bancherii care fura miliarde

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 20:54
4407 citiri
Basescu, la Berlin: Rromi care pleaca din Romania deranjeaza mai mult decat bancherii care fura miliarde

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Berlin, ca rromii care se muta din Romania atrag mai multa atentie decat bancherii care fura miliarde.

Seful statului s-a aratat nemultumit de faptul ca jurnalistii care acopera acest subiect nu ofera si o rezolvare pentru problemele etniei.

"Ne deranjeaza numai enuntarea problemei, nu si rezolvarea problemei. Romania a avut o politica de integrare si are o politica de integrare a minoritatii rroma destul de puternica. Ceea ce vedeti dumneavoastra in general in Europa este expresia partii de esec de integrare a populatiei rroma la noi acasa. Este o categorie sociala, sunt rromii nomazi care, prin valorile lor culturale, circula", a precizat Traian Basescu, la o conferinta cu jurnalistii acreditati la Bundestag, scrie Mediafax.

El a mentionat ca autoritatile de la Bucuresti au incercat sa le dea restul europenilor o mana de ajutor, avand in vedere ca au fost trimisi politisti in Italia, in Franta, in Marea Britanie si ca urmeaza sa vina forte de ordine si in Germania.

"Nu-i suficient doar sa-i identificam si sa incercam sa diminuam actiunile care deranjeaza populatia. Pentru ca aici este problema rromilor, ei sunt extrem de vizibili, deranjeaza si as spune ca deranjeaza mult mai mult decat un bancher care face sa dispara dintr-o banca 10 miliarde de euro. Pentru ca ei vin, trag de cetateni, cer bani, cer de mancare, fac orice. Oamenii din banci nu deranjeaza pe nimeni. Doar vin guvernele sa plateasca miliarde pentru ei, cum a fost in timpul crizei", a spus Basescu, conform sursei citate.

El a facut un apel la statele membre UE, precizand ca este nevoie de cooperare pentru a gasi o solutie pentru ei, avand in vedere ca cea mai mare problema a etniei rrome este lipsa educatiei.

Totusi, seful statului roman considera ca multi s-au integrat in societate si a subliniat faptul ca "Romania a intrat cu tot cu rromi in UE", fapt stiut de "cei care ne-au primit".

Traian Basescu a avertizat ca nu este de acord ca partidele unei tari sa ia masuri speciale doar pentru romani si bulgari, calificand un eventual gest ca fiind "unfair".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Basescu rromi strainatate, #Basescu romani strainatate, #Basescu probleme rromi, #Basescu rromi , #rromi strainatate