Autorul parodiei "Soy un rumano en Madrid" se apara: Spaniolii s-au distrat

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 20:13
6561 citiri
Autorul parodiei "Soy un rumano en Madrid" se apara: Spaniolii s-au distrat

Spaniolul care a realizat o parodie prin care jigneste romanii, in special pe cei care traiesc in Spania, "Soy un rumano en Madrid", a spus ca acestia nu inteleg ce e aceea o parodie.

"Spaniolii s-au distrat, dar asta pentru ca ma cunosc bine si stiu deja ca tot ce fac nu duce lipsa de umor. Prietenii mei romani au ras cu pofta, au inteles ca este o gluma. Si asa ar trebui sa-l considerati toti, nu sa-l luati personal. Normal ca romanii nu sunt ca in clip!

(...) Cred ca ar trebui sa se relaxeze putin si sa priveasca clipul ca o parodie despre un roman mai special din Madrid. Romanii nu sunt o problema pentru Spania, eu ii gazduiesc linistit la mine in casa, mai ales gagicile frumoase", a spus Ignacio Allende, cunoscut sub numele de Torbe, intr-un interviu pentru editia in limba romana a Vice.com.

Romanii din Spania cer sa fie scoasa de pe Youtube o melodie jignitoare la adresa lor

Acesta a explicat si de ce a facut un cantec despre romani, afirmand ca acest lucru s-a datorat faptului ca reprezinta cea mai numeroasa comunitate din Madrid si ca, daca in schimb ar fi fost alta natiune, ar fi facut despre aceasta.

"Cand cautam informatii despre romanii care locuiesc in Madrid pe Google, rezultatele erau mereu aceleasi: ca au arestat familii de romani care furau telefoane mobile sau ca romanii furau cupru. Am si prietene si foste iubite romance, asa ca nu a fost dificil sa pun cap la cap caracteristici ale acestora, cu o tona de umor in plus.

Am vrut sa arat cum e sa traiesti ca roman in Madrid, intr-o cheie umoristica. Am vorbit despre cum le sufla femeile spaniolilor, cum ii enerveaza sa li se tot spuna ca sunt vampiri. (...) Piesa este o parodie care nu a fost gandita sa supere pe cineva", a precizat spaniolul.

Ignacio Allende sustine ca nu cunoaste foarte multi romani, iar majoritatea sunt femei. De asemenea, a spus ca romancele sunt foarte frumoase si a mentionat ca a fost si la Bucuresti: "Am gustat mancarea voastra si m-am distrat, am povestit cum a fost si pe pagina mea web. Singura problema este ca Bucurestiul e foarte urat".

Intrebat daca personajele din clipul sau sunt rromi, Torbe a raspuns: "Cand am ales hainele, am facut asta ca un omagiu adus lui Emir Kusturica, sunt un admirator al filmelor sale. Nu am intanit pana acum romani cu dinti de aur, doar fac misto".

"Nu am niciun stramos roman, dar mi-ar fi placut, ca mi-ar fi gatit sarmale", incheie acesta.

Romanii din Spania cer sa fie scoasa de pe Youtube o melodie jignitoare la adresa lor

Comunitatea de romani din Spania este revoltata dupa aparitia unui clip video in care cei plecati din Romania sunt prezentati drept hoti de buzunare si prostituate. "Soy un rumano en Madrid", se numeste cantecul, iar primele versuri sunt "Sunt un roman din Madrid, daca-ti fur portofelul, te las fara salariu".

Federatia Asociatiilor de romani din Europa a criticat insa dur clipul, pe care l-au acuzat ca e xenofob, iar vineri l-au dat in judecata, cerandu-i daune morale de 100.000 de euro, precum si sa adreseze scuze publice poporului roman.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#spaniol jigniri Romania, #spaniol cantec romani, #spaniol scandalizat romani, #spaniol parodie romani , #romani Spania