Anunt discriminatoriu intr-un tren din Italia: Tiganii sa coboare la prima statie

Joi, 09 August 2018, ora 12:315478 citiri
Anunt discriminatoriu intr-un tren din Italia: Tiganii sa coboare la prima statie
Foto: Arhiva Pixabay

Un conductor de tren din Italia risca sa fie concediat dupa ce a anuntat ca rromii trebuie sa coboare la urmatoarea statie, potrivit presei italiene.

Conductorul risca sa fie sanctionat dupa ce pasagerii au semnalat, miercuri, socati, incidentul presei, relateaza The Associated Press.

Acestia au declarat ca l-au auzit marti pe conductor apreciind in mod vulgar, la sistemul de sonorizare al unui tren Trenord, ca "tiganii" au adus pe toata lumea la capatul rabdarii si le-a spus calatorilor "sa nu dea bani molestatorilor", care ar trebui "sa coboare la urmatoarea statie".

Acesta este ultimul dintr-o serie de incidente rasiste, in contextul in care noul Guvern italian de extrema dreapta si populist a adoptat o politica dura impotriva migrantilor.

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini, liderul Ligii (extrema dreapta), care a indemnat recent la efectuarea unui recensamant al rromilor, a apreciat ca lumea ar trebui sa fie ingrijorata de "agresiuni" ale pasagerilor si echipajului si nu de mesaje "impotriva agresorilor".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News