Angajatorii britanici prefera muncitorii romani, in locul somerilor autohtoni

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 12:323955 citiri
Angajatorii britanici prefera muncitorii romani, in locul somerilor autohtoni
Foto: allvoices.com

Angajatorii britanici prefera muncitorii romani in detrimentul somerilor autohtoni, pe masura ce rata somajului din Marea Britanie creste.

Printre miile de locuri de munca oferite romanilor se numara cele pentru asistente medicale, ingineri si bucatari, in timp ce rata somajului in Regatul Unit a ajuns la 8,4%, un record pentru ultimii 17 ani, potrivit Daily Mail.

Peste 2.400 de locuri de munca disponibile in Marea Britanie sunt alocate muncitorilor din Romania, prin intermediul unor agentii de recrutare din Bucuresti, in conditiile in care aproape 2,7 milioane de britanici sunt someri.

Este amintit un site romanesc care vine cu sloganul "New year, new job, new life!" ("An nou, loc de munca nou, viata noua!"- n . red.). Printre joburile din domeniile medicale sau din turism, un sfert dintre locurile de munca sunt oferite muncitorilor necalificati.

Totodata, sunt disponibile 28 de posturi pentru soferii de taxi, in timp ce toate salariile pleaca de la cel putin 750 de lire sterline pe luna, iar salariul chelnerilor si receptionerilor depaseste 1.000 de lire sterline lunar.

O statistica arata ca noua dintre cele zece locuri de munca create in anul 2010 au fost distribuite muncitorilor straini.

In acelasi timp, tot in 2010, numarul doctorilor rezidenti, din Marea Britanie, care nu aveau un loc de munca, era de aproape 3.000. Cu toate acestea, site-ul roman de recrutare publica anunturi cu posturi disponibile pentru rezidentii romani, pe tot cuprinsul Regatului Unit.

Guvernul britanic a introdus controale pentru cetatenii care vin din Romania si Bulgaria, iar un parlamentar britanic a spus ca locurile de munca din tara ar trebui ocupate pe cat posibil de muncitorii autohtoni.

"Sunt sigur ca exista destui bucatari britanici care ar vrea sa profite de sansa de a lucra intr-un hotel de top", a precizat oficialul britanic, care a mai spus ca este o dovada de iresponsabilitate pentru companiile care angajeaza muncitori straini in detrimentul somerilor britanici.

Comentarii
lool
rank 5
Romanii sunt mult mai disperati , englezii sunt mult mai mofturosi