Accident provocat de rromi romani, la Roma: Un mort si opt raniti

Joi, 28 Mai 2015, ora 19:16
4279 citiri
Accident provocat de rromi romani, la Roma: Un mort si opt raniti
Foto: Normanno

Politia din Roma cauta doi suspecti de etnie rroma care se aflau intr-un autovehicul ce a accidentat mortal o imigranta filipineza si a ranit alte opt persoane, declansand o serie de reactii aprinse pe retelele de socializare.

Trei adolescenti de etnie rroma au produs un grav accident, miercuri seara, in centrul orasului Roma. Refuzand sa opreasca la semnalul carabinierilor, soferul unui vehicul Lancia Lybra a lovit cu mare viteza noua persoane, in zona Mattia Battistini (Boccea) din Roma. Una dintre persoane - o imigranta filipineza de 44 de ani - a murit pe loc. Opt persoane au fost ranite, trei fiind in stare grava.

Potrivit unor surse citate de site-ul ContattoNews.it, cei trei rromi implicati in accident sunt de origine romana. Informatia nu a fost confirmata de autoritati.

O adolescenta de 17 ani a fost retinuta, iar ceilalti doi suspecti sunt dati in urmarire. Politia a efectuat perchezitii in tabere de nomazi din zona Cesare Lombroso (Aurelio).

Incidentul a declansat reactii de furie pe retelele de socializare, multi dintre utilizatori postand comentarii rasiste si amenintari, referitoare la faptul ca suspectii sunt rromi.

Matteo Salvini, liderul partidului xenofob italian Liga Nordului, a reiterat joi apelurile sale privind demolarea taberelor de rromi din Roma: "Trei rromi care fugeau de politie conducand cu 180 km/h au ucis o femeie si au ranit opt persoane. O tiganca de 17 ani a fost retinuta, ceilalti doi sunt cautati. (...) Cand vom reveni la guvernare vom rade de pe fata pamantului aceste nenorocite tabere de rromi, incepand cu cele ilegale".

Printre persoanele ranite se numara si un cetatean moldovean in varsta de 22 de ani, doi filipinezi, trei italieni si doi francezi, informeaza site-ul ziarului La Repubblica.

Dupa incident, autoritatile italiene au luat masuri speciale de securitate in taberele de rromi de la periferia Romei, de teama represaliilor cu caracter rasist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rromi accident Roma, #rromi romani accident Italia, #moldovean accidentat rromi Roma , #rromi strainatate