Sputnik o nominalizează pe Diana Șoșoacă drept „omul politic al anului 2021” din România. Argumentele invocate

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 14:52
12889 citiri
Sputnik o nominalizează pe Diana Șoșoacă drept „omul politic al anului 2021” din România. Argumentele invocate
Senatoarea Diana Șoșoacă este o preferată a propagandei de la Moscova FOTO Digi24

Sputnik, organul de propagandă al Rusiei în România, a lansat marți, 14 decembrie, topul personalităților politice din țara noastră pe anul 2021. Pe prima poziție se regăsește senatoarea Diana Șoșoacă, implicată recent într-un scandal în care a agresat o jurnalistă italiană.

Potrivit Sputnik, Diana Șoșoacă se bucură de "admirația" a milioane de români pentru „lupta” pe care a dus-o pentru respectarea Constituției, dar și împotriva „dictaturii medicale”.

„Topul politicienilor români pe anul 2021 este dominat de senatoarea Diana Șoșoacă, ale cărei inițiative pentru apărarea drepturilor românilor, pentru respectarea Constituției și împotriva a ceea ce ea a acuzat a fi o ‘dictatura sanitară’ au atras admirația și susținerea a milioane de români, așa cum se vede din succesul și popularitatea mesajelor sale publicate pe conturilor de socializare”, scrie Sputnik.

Jurnaliștii de la Moscova amintesc și de momentul în care Șoșoacă a apărut în plenul Parlamentului cu o botniță la gură pentru a atrage atenția „asupta încălcării Constituției”. De asemenea, Sputnik mai afirmă despre Șoșoacă că este „cel mai remarcabil politician al anujlui 2021 prin curaj, franchețe și prin șocurile pe care le-a aplicat clasei politice românești”.

Pe următoarele poziții din topul organului de propagandă se regăsesc europarlamentarul Chris Terheș, precum și Liviu Dragnea. Despre acesta din urmă, Sputnik susține că a avut un mesaj „extrem de dur la adresa noii coaliții” și că mesajul său „a pus la zidul rușinii partidele care tocmai își împărțiseră puterea”.

Topul Sputnik vine la doar o zi după scandalul în care cuplul Șoșoacă a sechestrat o echipă de jurnaliști italieni din partea televiziunii Rai Uno. Incidentul a fost prezentat pe larg de către presa din Peninsulă. Jurnalista Lucia Goracci a relatat cu lux de amănunte evenimentul petrecut în România.

”Închiși în birou, bătuți și percheziționați. Așa s-a întâmplat cu o echipă de jurnaliști a Tg1 trimisă în România pentru a o intervieva pe senatoarea anti-vaxxer Iovanovici Șoșoacă. Conform celor relatate de corespondentul televiziunii publice, Lucia Goracci, jurnaliștii au avut voie să adreseze doar câteva întrebări cu privire la situația pandemiei din țară.

Senatorul a negat mai întâi cu fermitate însăși existența pandemiei apoi, urmărită de jurnalistă, a încuiat biroul și a sunat la poliție. Senatorul le-a cerut agenților care au intervenit cu promptitudine să percheziționeze echipa și să șteargă imaginile înregistrate. A fost nevoie de 8 ore, a spus Lucia Goracci, pentru ca situația să revină sub control grație intervenției ambasadei Italiei”, a scris lastampa.it.

Iar publicația Il Giornale titrează că Lucia Goracci, jurnalista care a vrut să povestească situația pandemiei de COVID-19 din România, a fost atacată de un senator român.

Orașul unde vrea să candideze Diana Șoșoacă. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios”
Orașul unde vrea să candideze Diana Șoșoacă. ”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios”
Senatoarea Diana Şoşoacă a anunţat miercuri, 27 martie, că se gândeşte foarte serios să candideze la Primăria Iaşi, ea acuzându-l pe edilul Mihai Chirica de ”înaltă trădare”,...
Fiul fotbalist al Dianei Șoșoacă a fost dat afară de o rivală politică
Fiul fotbalist al Dianei Șoșoacă a fost dat afară de o rivală politică
Diana Șoșoacă, unul dintre cei mai controversați oameni politici, acuză că fiul ei, Andrei Georgescu, a fost dat afară de la ACSO Filiași la ordinul actualului primar din Craiova, Lia...
#Diana Sosoaca, #Sputnik, #propaganda Moscova, #antivaccinist, #scandal diana sosoaca, #top om politici , #Stiri Diana Sosoaca