Șoșoacă îl salută pe Viktor Orban în plenul parlamentului României. „Poate cândva vom avea un guvern naționalist după exemplul Ungariei”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 11:403179 citiri
Șoșoacă îl salută pe Viktor Orban în plenul parlamentului României. „Poate cândva vom avea un guvern naționalist după exemplul Ungariei”
Senatorul Diana Șoșoacă vrea guvern naționalist FOTO Facebook / Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă a avut o nouă ieșire deplasată în plenul reunit al Parlamentului, la votul de învestitură al cabinetului Cioloș. După ce s-a certat cu mai mulți reprezentanți ai USR pentru că nu purta mască de protecție, Șoșoacă a transmis un salut pentru premierul Ungariei Viktor Orban.

Chemată la microfon, senatoarea Diana Șoșoacă le-a răspuns parlamentarilor USR care i-au cerut să poarte mască.

„Pentru colegii de la USR care-mi spun masca, eu vă spun jos masca pentru că vă ascunde ipocrizia. Masca e obligatorie pentru cei care nu sunt exceptați”, a precizat Șoșoacă, care a adăugat apoi că are o adeverință care dovedește că ar avea probleme de respirație.

Conflictul cu USR a făcut ca timpul senatoarei de la microfon să expire, motiv pentru care președintele Senatului Anca Dragu i-a tăiat microfonul. După ce Șoșoacă a început să țipe, precizând că „nu plec de aici”, Dragu i-a acordat 30 de secunde. Șoșoacă și-a folosit timpul pentru a transmite un salut către premierul ungar Viktor Orban și speranța că România va avea un guvern naționalist.

„Vreau doar să-i transmis un salut cordial domnului prim-ministru al Ungariei Viktor Orban și un pios omagiu colegului nostru Daniel Măcriș care a decedat ieri. Poate cândva vom avea și un guvern naționalist, așa după exemplul Ungariei”, a conchis Șoșoacă.

Dacian Cioloş merge miercuri în Parlament, sperând să obţină votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul constituţional de zece zile de la nominalizarea sa pentru postul de premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în urma demiterii Executivului Cîţu prin moţiune de cenzură.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News