Șoșoacă folosește retorica Rusiei după ce Ucraina a anunțat sancțiuni împotriva sa: „Mă amenință cu moartea. Stat abuziv și fascist”

Vineri, 24 Martie 2023, ora 16:28
4477 citiri
Șoșoacă folosește retorica Rusiei după ce Ucraina a anunțat sancțiuni împotriva sa: „Mă amenință cu moartea. Stat abuziv și fascist”
Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege pentru anexarea unor teritorii din Ucraina FOTO Facebook / Diana Șoșoacă

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a reacționat aberant după ce Ucraina a anunțat sancțiuni la adresa sa ca urmare a proiectelui de lege depuse de senatoare pentru anexarea unor teritorii ucrainene. Șoșoacă susține că Ucraina ar amenința-o cu moartea.

Totodată, Șoșoacă susține că Ucraina „își dovedește caracterul de stat abuziv și fascist” prin sancțiunile adresate ei. Senatoarea se folosește apoi de ideile propagandei rusești și susține că Ucraina „amintește de Germania nazistă”.

„Prin acest atac mârșav la adresa mea, Ucraina își dovedește caracterul de stat abuziv și fascist. Prin această amenințare pe care Ucraina o face la adresa mea, devin de fapt solidară cu minoritatea română din Ucraina care este tratată de Kiev tot ca o amenințare la adresa statului ucrainean, motiv pentru care este desființată sistematic și programatic într-un proces de epurare etnică și de ucrainizare forțată care amintește de Germania nazistă.

Cum își permite Ucraina să amenințe un senator al statului român pentru o propunere legislativă? De când decide Ucraina ce se întâmplă în Parlamentul României? Este România un stat ocupat de Ucraina și noi nu am aflat? Da, este adevărat că Ucraina este ocupant al unor teritorii românești pe care mă lupt să le readuc în sânul patriei mamă, dar de când are Kievul drept de veto asupra politicii României?”, a transmis Șoșoacă pe Facebook.

„Sunt ținta criminalilor ucraineni”

Senatoarea din România mai afirmă că ar fi ținta „numărul unu a unor criminali ucraineni” și numește din nou statul ucrainean drept „nazist”.

„Această amenințare a Ucrainei la adresa mea arată intenția acestui stat de a-i elimina și fizic pe cei care se opun politicilor naziste ale Kievului. Prin declarația MAE ucrainean, este clar că am devenit ținta numărul unu a criminalilor ucraineni. Dar acest lucru nu face decât să confirme justețea propunerii mele legislative de a returna României teritoriile deținute abuziv de Ucraina!”.

Senatoarea și-a apărat apoi proiectul de lege pe care l-a depus în Parlament prin care cere anexarea de către România a următoarelor teritorii aflate acum în componența Ucrainei: Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

Șoșoacă, declarată amenințare la adresa Ucrainei

FOCUS, una dintre cele mai mari publicații ucrainene, scrie vineri, 24 martie, despre senatoarea din România:

”Senatorul româncă Diana Șoșoacă a înaintat parlamentului un proiect de lege prin care se cere „denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”. Ea crede că Ucraina ar trebui să „întoarcă” României teritoriile care i-au aparținut în trecut.

România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Bucovina de Nord, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Izmail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”, se arată în document.

Diana Șoșoacă este un politician de extremă dreaptă care a fondat partidul SOS și a fost anterior membru al partidului populist de dreapta AUR. Ea susține că românii nu pot studia în Ucraina în limba maternă și există riscul să-și piardă cultura. În plus, politicianul crede că transferul de teritorii va fi o răzbunare pentru ajutorarea României după invazia rusă.

Declarația lui Șoșoacă se înscrie în linia oficială de declarații a Moscovei, care încearcă să convingă comunitatea internațională că și ceilalți vecini ai Ucrainei ar dori să declanșeze un război și să-și anexeze teritoriile „lor”, scriu jurnaliștii de la Kiev.

Cum a reacționat MAE ucrainean

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a numit-o pe Diana Șoșoacă „politician marginal” care folosește „un exemplu clasic din metodologia revanșismului rusesc”. El a adăugat că serviciul diplomatic ucrainean va iniția sancțiuni împotriva acesteia ca persoană, pentru că reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

„Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România”, a spus Nikolenko.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Antiaeriana rusă a respins cel mai puternic atac cu drone al Ucrainei de la izbucnirea războiului VIDEO
Antiaeriana rusă a respins cel mai puternic atac cu drone al Ucrainei de la izbucnirea războiului VIDEO
Apărarea antiaeriană a Rusiei a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, 20 aprilie, respingând unul dintre cele mai mari astfel de atacuri...
Atacuri aeriene masive ale Rusiei asupra Ucrainei. Rușii au încercat de peste o sută de ori să spargă apărarea forțelor ucrainene
Atacuri aeriene masive ale Rusiei asupra Ucrainei. Rușii au încercat de peste o sută de ori să spargă apărarea forțelor ucrainene
În noaptea de 20 aprilie, ocupanții ruși au lansat un alt atac masiv asupra Ucrainei, folosind rachete de croazieră de diferite tipuri, a informat Statul Major General al Forțelor Armate ale...
#Diana Sosoaca, #senatoare independenta, #razboi Ucraina, #propaganda ruseasca, #sosoaca propaganda rusia , #Diana Sosoaca