Isterie extremă la ședința solemnă de Ziua Națională din Parlament. Țipetele Dianei Șoșoacă au acoperit discursul deputatului UDMR: „Antiromânilor! Trădătorilor!” VIDEO

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 18:26 7676 citiri
Scandalul provocat de Diana Șoșoacă are loc în ziua în care zeci de oficiali din întreaga lume se află la București FOTO Facebook / Diana Șoșoacă

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a provocat un scandal monstru la ședința solemnă din Parlament organizată luni, 28 noiembrie, cu ocazia Zilei Naționale.

În timpul discursului unui deputat UDMR, Șoșoacă a început să țipe până ce a acoperit sunetul de la microfon.

Deputatul UDMR Csoma Botond și-a deschid discursul afirmând că „de-a lungul istoriei au fost multe cazuri în care nu ne-am aflat în aceeași parte a baricadei. În ciuda acestui fapt nu se poate admite o viziune de tip exclusivist reducționist care reduce raporturile româno-maghiare la un conflict permanent și care contribuie în acest mod la perpetuarea imaginii de dușman, afectând grav relațiile interetnice”.

Mai departe, acesta a făcut o afirmație care a deranjat-o pe Diana Șoșoacă.

„Liderii politici și religioși ai românilor ardeleni știau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc ci și unguresc, săsesc și evreiesc. Și acest lucru s-a reflectat și în textul declarației de la Alba Iulia. Mulți dintre acești lideri care contribuiseră la realizarea Unirii au murit în anii 50 în temnițele comuniste dar ne-au lăsat moștenire o declarație”, a afirmat acesta, făcându-se cu greu auzit de țipetele lui Șoșoacă.

Senatoarea s-a arătat nemulțumită de discursul deputatului maghiar și a început să strige până ce vocea sa a acoperit la propriu microfonul deputatului, care s-a oprit din vorbit.

„Antiromânilor! Ieșiți din țară imediat! Este inacceptabil. Rușine să-ți fie! România! Trăiască România liberă. Dați-l afară! Transilvania e România. Secuii nici măcar nu sunt unguri. Ieși afară! Nu ți-e rușine? Este cea mai mare jignire, este înaltă trădare. Este inacceptabil ce face acest ungur. Ieșiți mă! Ridicați-vă, nu e posibil așa ceva. Rușine să vă fie că v-am acceptat în țara asta. Cere-ți scuze de la poporul român imediat! Trădătorule, antiromânule!”, s-a răstit Șoșoacă.

Vizibil iritat, președintele Camerei Deputaților a rugat-o pe Șoșoacă să se oprească dar aceasta din urmă a continuat scandalul. „Doamna senator o să mă văd nevoit să închei ședința pentru o singură persoană”, a afirmat apoi Ciolacu.

Momentul Scandalului - 47:50

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit luni, 28 noiembrie, într-o ședință solemnă consacrată Zilei Naționale a României.

Printre invitați se află Patriarhul Daniel, fostul președinte Emil Constantinescu, premierul Nicolae Ciucă și alți oficiali din corpul diplomatic.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News