Florin Cîțu după ce Șoșoacă a blocat activitatea într-un centru de vaccinare: „Sper că s-au sesizat poliţiştii şi procurorii”

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 07:30
3689 citiri
Florin Cîțu după ce Șoșoacă a blocat activitatea într-un centru de vaccinare: „Sper că s-au sesizat poliţiştii şi procurorii”
Diana Șoșoacă a blocat accesul într-un centru de vaccinare FOTO captură video

Florin Cîţu a declarat miercuri, 8 septemebrie, că polițiștii și procurorii nu au nicio scuză să nu se sesizeze după ce Diana Şoşoacă a făcut scandal în faţa unui centru de vaccinare din judeţul Iaşi și a blocat activitatea timp de două ore.

Cu toate că Diana Şoşoacă nu mai face parte din AUR, premierul a făcut o asociere a USR cu un partid antivaccinist cum este AUR.

„Eu sper că s-au sesizat (nr.procurorii). Nu cred că au așteptat așa mult. Nu e nicio scuză să nu se sesizeze. Nimeni nu poate să obstrucționeze, să oprească activitatea de vaccinare în România. De asta spuneam de asocierea AUR-USR. Doamna Șoșoacă o să zică ‘suntem în coaliție cu USR, suntem legitimați’. De asta spun: nu este târziu. Haideți să retrageți moțiunea, să ne așezăm la masă. Ați legitimat un partid antivaccinist”, a declarat Cîțu la Digi 24.

Un grup de antivaccinişti conduşi de senatoarea Diana Șoșoacă a blocat accesul într-un centru de vaccinare deschis la sfârşitul săptămânii trecute în comuna Răchiţeni din judeţul Iaşi, comună aflată în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID.

Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pe numele Dianei Șoșoacă.

Și Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 C a dezaprobat „acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare”, act medical care trebuie derulat „într-un mediu favorabil şi sigur”, în beneficiul cetăţenilor, a sănătăţii publice.

„Ca urmare a evenimentului înregistrat la un centru de vaccinare din comuna Răchiţeni, judeţul Iaşi, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări: Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculaţiilor, a răspândirii de informaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populaţiei.

Astfel de fapte se produc în contextul creşterii considerabile a ratei de infectare în rândul populaţiei şi a efortului depus în tot acest timp pentru susţinerea ritmului de vaccinare la nivel naţional. CNCAV dezaprobă ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil şi sigur, în beneficiul cetăţenilor, a sănătăţii publice”, se arată într-un comunicat de presă al CNCAV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Lumea interlopă din județul Vaslui și-a trimis reprezentanții la priveghiul celui considerat cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu. Printre aceștia, Ionuț Moșailov, un...
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Curtea de Apel Iaşi a menţinut miercuri, 17 aprilie, decizia dată de Tribunalul Vaslui privind plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Hotărârea Curţii...
#Diana Sosoaca, #centru vaccinare, #Iasi, #Florin Citu , #Stiri Diana Sosoaca