SUA înapoiază României 1,2 milioane de dolari, după vânzarea buncărului construit de Radu și Diana Nemeș

Miercuri, 31 August 2022, ora 22:45 37649 citiri
Radu și Diana Nemeș FOTO Seattle Pi

SUA vor înapoia României 1,2 milioane de dolari rezultate dintr-un caz de fraudă fiscală, după ce guvernul american a vândut proprietățile deținute de doi români care au fost extrădați în urmă cu mai mulți ani, relatează Fox 13 Seattle.

Decizia, anunțată de Departamentul Justiției (DOJ), are legătură cu dosarul în care au fost judecați Radu și Diana Nemeș, acuzați pentru o schemă internațională de fraudă fiscală coordonată din Yelm, statul Washington.

Conform DOJ, SUA i-au extrădat în România pe cei doi în 2014, ei fiind acuzați în țară de evaziune fiscală și crimă organizată.

Mai exact, Radu și Diana Nemeș importaseră motorină și se eschivaseră de la plata taxelor românești pretinzând că e un combustibil industrial de calitate inferioară, după care spălaseră veniturile netaxate trecându-le prin mai multe conturi bancare și companii-fantomă controlate de ei. Guvernul român a fost fraudat astfel cu 58,677 milioane de dolari.

În Yelm, cuplul deținea o proprietate apreciabilă ”cu un sistem elaborat de buncăre”, mai arată documente judiciare.

Cei doi au fost arestați în 2012 și doi ani mai târziu au acceptat să fie extrădați în România pentru a fi judecați. De atunci activele le sunt poprite, inclusiv proprietățile din Yelm. Acestea au fost vândute, suma obținută - 1,2 milioane de dolari - fiind restituită țării noastre pentru a o ajuta să recupereze o mică parte din pagubă, potrivit G4Media.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii