Invenția care uimește lumea: Creează diamante din aer printr-o tehnologie revoluționară VIDEO

Marti, 15 Martie 2022, ora 04:42 6104 citiri
Pentru prima dată în lume s-au rpodus diamante din aer FOTO: In Good Hands

O companie din Elveția a reușit un lucru extraordinar, să fabrice diamante pur și simplu din aer, cu ajutorul unei noi tehnologii revoluționare. Poate părea ceva de necrezut, dar cu toate astea, firma este primul și singurul producător din lume de astfel de pietre prețioase create din extragerea dioxidului de carbon din atmosferă.

Aether este compania din Elveția care a ”transformat poluarea aerului în pietre prețioase” în laborator, diamante care sunt identice din punct de vedere fizic și chimic cu cele extrase din mine, potrivit Daily Mail.

Specialiștii de la Aether susțin că pentru a obține un diamant de un carat extrag 20 de tone de dioxid de carbon din aer. Firma intenționează acum să folosească o finanțare de 18 milioane de dolari pentru a crește producția de diamante.

”Am devenit imediat fascinat când am auzit despre această nouă tehnologie de captare directă, dezvoltată de o companie din Elveția, care elimină practic dioxidul de carbon dăunător din atmosferă”, a declarat Ryan Shearman de la Aether.

”Ne adresăm pieței de diamante produse în laborator într-un mod nou, deoarece există un anumit nivel de emisii și cu impact asupra mediului din producția de combustibili fosili”, a adăugat Shearman.

NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună din 1972: ”Au stat cuibăriți împreună, ca niște păpuși rusești” VIDEO

”Se reduc atât diamantele extrase din exploatările miniere, cât și cele cultivate în laborator, trecând în zona care dăunează mai puțin mediului. Aether întoarce această paradigmă. Noi aducem beneficii planetei”, spun experții de la compania elvețiană.

Tehnologia sa inovatoare urmează ”sinteza hidrocarburilor”, ceea ce înseamnă că dioxidul de carbon captat este sintetizat în materia primă necesară pentru producerea diamantelor, într-un reactor cu depunere chimică cu vapori.

Invenție minune a cercetătorilor de la Cambridge: Bacteriile care transformă lumina solară în electricitate

Shaerman a spus că este ”mândru” că a fost ”creatorul primelor diamante din lume de calitate fabricate din aer”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News