Cum arată Lulo Rose, cel mai mare diamant roz descoperit în ultimii 300 de ani VIDEO

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 11:26 2131 citiri
Lulo Rose este cel mai mare diamant roz in ultimii 300 de ani FOTO BBC

Un diamant rar roz, cu o greutate de 34 de grame, este considerat a fi cel mai mare descoperit în ultimii 300 de ani. Piatra de 170 de carate a fost numită „Lulo Rose”, după mina din Angola unde a fost găsită.

Se crede că este cel mai mare diamant roz extras de la Daria-i-Noor de 185 de carate, care a fost tăiat dintr-o piatră mai mare și se numără acum printre bijuteriile naționale iraniene.

Lulo Rose este un diamant de tip 2a, ceea ce înseamnă că are puține impurități sau deloc.

„Acest record și diamantul roz spectaculos recuperat de la Lulo continuă să prezinte Angola ca un jucător important pe scena mondială”, a declarat Diamantino Azevedo, ministrul resurselor minerale din Angola, potrivit BBC.

Este al cincilea cel mai mare diamant recuperat din mina Lulo - o societate în comun între Lucapa Diamond Company din Australia și guvernul angolez.

Diamante similare au fost cumpărate cu zeci de milioane de dolari în trecut, unul - cunoscut sub numele de Pink Star - vândut la o licitație din Hong Kong pentru 71,2 milioane de dolari în 2017.

Dar este imposibil să speculăm cât de mult va valora Lulo Rose până când nu este tăiat, a spus Joanna Hardy, specialist independent în bijuterii fine.

Diamantele roz sunt extrem de rare - dar aceleași atribute fizice care fac pietrele rare le fac, de asemenea, foarte dure și greu de prelucrat în forme.

Cel mai mare diamant roz cunoscut este Daria-i-Noor, descoperit în India, despre care experții cred că a fost tăiat dintr-o piatră și mai mare.

Cel mai mare diamant brut de orice culoare înregistrat vreodată este diamantul Cullinan, găsit în Africa de Sud în 1905. Cu 3.107 carate - mai mult de jumătate de kilogram - a fost tăiat în 105 pietre diferite. Cea mai mare dintre acestea - Cullinan I - este cel mai mare diamant tăiat clar din lume și face parte din bijuteriile coroanei din Regatul Unit.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com