O mare bancă și-a anunțat clienții că nu mai poate garanta accesul deplin la acţiunile ruseşti care le aparţin

Marti, 27 Iunie 2023, ora 07:19
2476 citiri
O mare bancă și-a anunțat clienții că nu mai poate garanta accesul deplin la acţiunile ruseşti care le aparţin
Deutsche Bank le-a spus clienţilor săi că nu mai poate garanta accesul deplin la acţiunile ruseşti care le aparţin FOTO Pexels

Investitorii globali se confruntă cu adevărate provocări pentru a recupera investiţiile eşuate în companiile din Rusia. Deutsche Bank le-a spus clienţilor săi că nu mai poate garanta accesul deplin la acţiunile ruseşti care le aparţin, transmite Reuters.

Cea mai mare bancă din Germania a declarat într-o notă din 9 iunie şi văzută de Reuters că a descoperit un deficit al acţiunilor care susţin certificatele de depozit (DR) pe care banca le-a emis înainte de invazia Ucrainei.

Acţiunile au fost deţinute în Rusia de o altă bancă depozitară.

În circulară, Deutsche a atribuit deficitul unei decizii a Moscovei de a permite investitorilor să convertească unele dintre DR-uri în acţiuni locale. Conversia a fost efectuată fără ”implicarea sau supravegherea” băncii germane, iar Deutsche nu a putut reconcilia acţiunile companiei cu certificatele de depozit.

Este prima bancă importantă care informează oficial deţinătorii de certificate de depozit că este posibil să nu ajungă la proprietatea asupra tuturor acţiunilor la care au dreptul, au declarat pentru Reuters două surse care îi consiliază pe investitorii care continuă să deţină DR ruseşti.

DR-urile sunt certificate emise de o bancă care reprezintă acţiuni ale unei companii străine tranzacţionate la o bursă locală.

Schimbarea DR-urilor cu acţiuni la compania rusă este un prim pas către un efort de recuperare a banilor.

Acţiunile afectate includ cele ale companiei aeriene naţionale Aeroflot, ale companiei de construcţii LSR Group, ale companiei miniere şi siderurgice Mechel şi Novolipetsk Steel.

Mechel a refuzat să comenteze, în timp ce companiile rămase nu au răspuns imediat la o solicitare a Reuters de comentarii.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Deutsche Bank, #actiuni, #companii rusesti, #Banca , #banci