Crimă între români în noaptea de Paște, în Italia. Autorul vrea să fie liber după doar 12 ani de închisoare

Autor: N.G.
Vineri, 20 Octombrie 2023, ora 03:40
2588 citiri
Crimă între români în noaptea de Paște, în Italia. Autorul vrea să fie liber după doar 12 ani de închisoare
Bărbatul este închis la Penitenciarul Aiud FOTO / Pixabay

Un român care și-a ucis prietenul în Italia vrea în libertate după 12 ani de închisoare. Ionuţ Georgian Dobre a fost condamnat în Italia la un total de 15 ani și 4 luni de închisoare, în 2018 fiind transferat în România pentru executarea restului de pedeapsă.

În prezent se află încarcerat la Penitenciarul Aiud, de unde speră să fie eliberat condiționat. Mai multe cereri formulate în cursul anului 2023 au fost respinse. O contestație la executare se află pe rolul Tribunalului Alba, unde se va pronunța în 27 octombrie. Executarea pedepsei a început la data de 25 aprilie 2011 şi urmează să expire la data de 08 ianuarie 2026. Judecătoria Aiud i-a respins ultima cerere de liberare condiționată stabilindu-se totodată termenul după expirarea căruia cererea va putea fi reînnoită, respectiv 7 martie 2024.

”Pentru perioada executată în statul de condamnare, i s-ar cuveni computarea unor zile de liberare anticipată, ca beneficiu prevăzut de legislația italiană. În acest sens, persoana contestatoare a pretins necesitatea solicitării de informații suplimentare de la autoritățile străine pentru a se clarifica numărul total al zilelor considerate executate pe teritoriul statului italian, apreciind că se impune micșorarea pedepsei de 5.595 zile închisoare întrucât, conform calculelor sale, prin computarea beneficiului câștigat, i-ar mai fi rămas doar 14 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare de executat”, afirmă deținutul în vârstă de 32 de ani, în contestația depusă în instanță.

Crima a avut loc în timpul petrecerii de Paşte într-un restaurant din Olbia, în Sardegna - Italia, în timpul nopții. Ionuţ Georgian Dobre avea atunci 19 ani și şi-a înjunghiat un conațional de 23 de ani, rănindu-l mortal.

Cei doi tineri au început să se certe într-un restaurant. Discuţia a continuat în afara localului, aflat în proprietatea unor români şi frecventat aproape în exclusivitate de străini. Cel mai tânăr dintre cei doi a scos un cuţit şi l-a lovit pe celălalt în abdomen. Lovitura de cuţit i-a secţionat aorta. După ce a primit îngrijiri de la medicii de la 118, rănitul a fost transportat la spital, unde a murit.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#detinuti romani Italia, #liberare conditionata, #crima Italia , #inchisoare