Deținut închis de 24 de ani, condamnat pentru omor deosebit de grav, refuzat a șaptea oară pentru liberare condiționată

Autor: N.G.
Joi, 23 Martie 2023, ora 15:54
2499 citiri
Deținut închis de 24 de ani, condamnat pentru omor deosebit de grav, refuzat a șaptea oară pentru liberare condiționată
Deținutul este închis la Penitenciarul Aiud

Un deținut din Cugir, închis la Penitenciarul Aiud și condamnat la închisoare pe viață, a fost refuzat pentru a șaptea oară în demersul său de a fi liberat condiționat.

Robert S. are de ispășit pedeapsă pentru omor deosebit de grav. De data aceasta, comisia de liberare condiționată din penitenciar a fost de acord cu plecarea deținutului, dar propunerea a fost respinsă de Judecătoria Aiud. Decizia instanței din 22 martie 2023 a fost contestată de către deținut.

Bărbatul a fost condamnat la detenție pe viață pentru omor deosebit de grav. Acesta a început executarea pedepsei în 9 februarie 1999. Un calcul simplu arată că se află în spatele gratiilor de 24 de ani, având în prezent peste 60 de ani.

Potrivit legislației, condamnatul trecut de vârsta de 60 de ani pentru bărbaţi şi de 55 de ani pentru femei poate fi liberat condiţionat după executarea efectivă a 15 ani de detenţie, dacă sunt îndeplinite şi celelalte condiţii prevăzute de lege.

Respinge ca neîntemeiată propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Aiud de liberare condiţionată a condamnatului S. R. T., deţinut în Penitenciarul Aiud în executarea pedepsei detenţiunii pe viaţă aplicate prin sentinţa penală nr. 163/1999 pronunţată de Tribunalul Alba. În temeiul art. 587 alin. (2) C. pr. pen., cererea/propunerea va putea fi reînnoită ulterior datei de 21.08.2023”, se precizează în minuta hotărârii de la Judecătoria Aiud.

Cererea anterioară de liberare condiționată a fost depusă la sfârșitul anului trecut, dar a fost respinsă de ambele instanțe.

La data analizei de către comisie, deţinutul executase 8.591 de zile de închisoare, iar durata minimă care trebuia executată este de 7.305 zile de închisoare. De asemenea, din acelaşi proces verbal rezultă că deţinutul a obținut în perioada detenției 444 de zile considerate executate pe baza muncii prestate, astfel că şi condiția referitoare la stăruinţa în muncă este îndeplinită”, se precizează în hotărârea anterioară.

Din analiza situației disciplinare a condamnatului, instanța a constatat că acesta a comis șase abateri disciplinare, toate sancțiunile fiind ridicate. Totodată, se constată că a fost recompensat de 47 de ori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă. Ce șansă mai are fostul primar
Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă. Ce șansă mai are fostul primar
Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă miercuri, 17 aprilie, de Judecătoria Sectorului 4, dar decizia magistraţilor nu este definitivă. În cazul în care...
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
#detinut, #liberare conditionata, #Aiud , #inchisoare