Detașarea unor medici provoacă scandal politic în Argeș. Concluzia unui primar: ”Îi călcăm pe cap pe cei din Câmpulung”

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 18:52
3446 citiri
Detașarea unor medici provoacă scandal politic în Argeș. Concluzia unui primar: ”Îi călcăm pe cap pe cei din Câmpulung”
Unul dintre medicii detașați va profesa la spitalul din Mioveni

Doi medici ATI de la spitalele din Curtea de Argeş şi Câmpulung Muscel au fost detaşaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, a anunţat, marţi, prefectul Radu Perianu (PNL).

Decizia a fost luată după o şedinţă cu toţi managerii de spitale din judeţ, în contextul în care exista pericolul închiderii, din lipsă de personal, a secţiei ATI a Spitalului Mioveni, secţie care are 17 paturi.

Potrivit datelor comunicate de prefect, în judeţ sunt 13 medici ATI - patru la SJU Piteşti, doi la Spitalul Mioveni, iar ceilalţi şapte la celelalte unităţi spitaliceşti din Argeş.

"S-a luat legătura cu ei şi li s-a solicitat acceptul ca fiecare să efectueze trei gărzi pe lună la Spitalul de Urgenţă Piteşti ca să fie acoperit deficitul acolo şi să nu mai fie nevoie de cei doi ATI-işti de la Mioveni. Toţi au refuzat şi au invocat motive personale.

Prin aplicarea dispoziţiilor legale a fost emisă de Direcţia de Sănătate Publică Argeş o decizie prin care, fără acordul lor, un specialist ATI de la Spitalul Câmpulung şi un specialist ATI de la Spitalul Curtea de Argeş au fost detaşaţi temporar, pentru o perioadă de 30 de zile la Spitalul de Urgenţă din Piteşti", a declarat Radu Perianu.

El menţionează că la Câmpulung Muscel mai rămâne un singur medic ATI, iar în situaţii speciale, când există necesitatea ca un pacient să fie internat la terapie intensivă, să fie transferat la Piteşti. În ceea ce priveşte Spitalul Municipal Curtea de Argeş, secţia ATI este în renovare.

"Sunt sigur că situaţia nu este una confortabilă pentru cei doi medici, dar era esenţială continuitatea funcţionării celor două secţii ATI, cea de la Mioveni şi cea de la Piteşti. La Mioveni erau internaţi 16 pacienţi, o parte dintre ei, netransportabili. Deciziile au fost luate strict în interesul pacienţilor, fără să se ţină cont de culorile politice, pentru a avea locuri la ATI Mioveni, pentru ca Spitalul de Urgenţă Piteşti să funcţioneze corect", a mai spus prefectul.

Primarul municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi (USR), acuză că decizia este una politică şi nu este în interesul celor 120.000 de cetăţeni din zona de nord-est a judeţului.

"Manevra e simplă: spitalul Mioveni este singurul spital din ţară construit de la zero cu bani de la stat şi singurul cu care se poate lăuda PSD pentru că toate celelalte promisiuni au fost minciuni gogonate. Nimeni nu a luat în calcul personalul medical. Dar s-a 'rezolvat' politic. Dacă PSD e la butoane în Argeş se poate orice, chiar dacă au de suferit peste 120 de mii de oameni. Aşa că, la Mioveni lucrează medici de la Spitalul Judeţean. În mod logic, nu ştiu de ce ar surprinde pe cineva, spitalul Judeţean a ajuns în imposibilitatea de a asigura gărzile. Dacă îşi ia medicii înapoi, se închide secţia ATI Mioveni, prin urmare pierde finanţarea, iar asta nu dă deloc bine la partid. Concluzie: îi călcăm pe cap pe cei din Câmpulung", a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu (PSD), afirma în urmă cu o zi că secţia ATI a spitalului din localitate ar urma să fie închisă dintr-o "frustrare tipic românească".

"Prin deciziile de revocare a detaşărilor coordonatorilor secţiei ATI COVID de la Mioveni s-a reuşit contraperformanţa la care nu a ajuns o armată de adversari politici, nici măcar atunci când PSD era în opoziţie. Dar au reuşit, acum, prietenii. Nu concepem să renunţăm la acest proiect care funcţionează cu rezultate extraordinare şi în care s-au investit milioane de euro", scria Georgescu luni pe Facebook.

Român dat în urmărire internațională, prins după ce a alimentat un autoturism furat la o benzinărie. Gestul care l-a dat de gol
Român dat în urmărire internațională, prins după ce a alimentat un autoturism furat la o benzinărie. Gestul care l-a dat de gol
Un bărbat din judeţul Hunedoara, care era dat în urmărire internaţională, a fost prins de poliţiştii argeşeni după ce a alimentat la benzinărie un autoturism furat şi a plecat fără...
Cazul cutremurător al unei fetițe de doi ani, care a murit după ce a înghițit biluțe magnetice. De ce nu au putut medicii să o salveze
Cazul cutremurător al unei fetițe de doi ani, care a murit după ce a înghițit biluțe magnetice. De ce nu au putut medicii să o salveze
O fetiţă de nici 2 ani a murit după ce a ingerat biluţe magnetice. Familia fetiţei este din România, dar este stabilită de 12 ani în Germania. Mama copilului a relatat pentru News.ro cum a...
#detasare, #medici, #Arges, #Campulung, #ATI, #pacienti, #spitale , #spital