Contracte pentru deszăpezire, atribuite unor firme de partid ca în vremurile cu ninsori abundente

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 09:21
2611 citiri
Contracte pentru deszăpezire, atribuite unor firme de partid ca în vremurile cu ninsori abundente
Chiar dacă ninsorile lipsesc, mai multe primării au încheiat contracte pentru deszăpezire FOTO Arhivă

O investigație Digi24 arată modul în care, deși în acest an nu a nins, mai multe primării au atribuit unor firme de partid contracte de deszăpezire ca în vremurile cu ninsori abundente.

Potrivit Digi24, două contracte pentru deszăpezirea comunei Cristolț din județul Sălaj au fost atribuite de la bugetul primăriei către PFA Petrule Ioan-Simion, respectiv către Pop Ioan Întreprindere Individuală. Primul dintre ei, Ioan Petrule, este membru PSD și a candidat la ultimele alegeri pentru consiliul local al comunei, dar de pe un loc neeligibil. Celălalt, Ioan Pop, este membru PSD în satul Văleni, comuna Cristolț.

Potrivit datelor din sistemul public de licitații, firma lui Ioan Pop din Văleni i-a fost atribuit un contract de deszăpezire al drumurilor din satul său în valoare de 45000 lei (circa 9300 euro). Cu deszăpezirea celorlalte sate ale comunei Cristolț se va ocupa firma pesedistului Ioan Petrule. Acestuia i-a fost încredințat un contract în valoare de 54.000 lei (circa 11.000 euro).

Sursa citată mai arată că În comuna Chinteni din județul Cluj înlăturarea eventualelor zăpezi de pe drumuri a costat 54.631 euro. Comuna Dragu din Sălaj are, de asemenea, puțin peste 1000 de locuitori. Iar contractul de deszăpezire pentru iarna aceasta a costat 43.600 euro. Comuna Ileana din Sălaj, cu aproape 2000 de locuitori, a plătit de servicii de deszăpezire de aproape 40.000 de euro. Toate aceste contracte pentru deszăpezire s-au făcut prin achiziție directă. Contractele făcute prin licitație publică sunt însă mult mai mari. Consiliul Județean Arad a semnat un contract în valoare de 7,5 milioane de euro pentru “Servicii specifice privind protecţia drumurilor publice pe timp de iarnă, combaterea lunecuşului şi înzăpezirii”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contract important în domeniul Apărării semnat între Coreea de Sud și România. Angajamentul lui Klaus Iohannis
Contract important în domeniul Apărării semnat între Coreea de Sud și România. Angajamentul lui Klaus Iohannis
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și președintele României Klaus Iohannis s-au angajat marţi, 23 aprilie, să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă...
Alertă meteo: Încep ploile și vijeliile în România. Unde va ninge
Alertă meteo: Încep ploile și vijeliile în România. Unde va ninge
După o perioadă cu vreme foarte caldă, au venit temperaturile răcoroase. Astfel, în unele zone ale țării au fost raportate fenomene meteo extreme. Nu se va încălzi foarte rapid,...
#deszapezire, #zapada, #ninsori, #contracte, #partide , #stiri sociale