Cele mai frumoase destinații turistice din România

Advertorial
Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 11:43
3184 citiri
Cele mai frumoase destinații turistice din România
Sursa foto: Shutterstock

Frumusețea peisajelor și diversitatea obiectivelor turistice sunt motivele pentru care România este considerată una dintre țările cele mai atractive pentru vizitatorii din toată lumea. Dacă adăugăm și ospitalitatea localnicilor, savoarea gastronomiei tradiționale și unicitatea obiceiurilor păstrate din generație în generație, putem spune că o vacanță prin țară este o idee excelentă în orice anotimp.

Iată care sunt cele mai frumoase destinații turistice din România, perfecte pentru excursii, weekenduri și concedii:

Litoralul Mării Negre și Delta Dunării

Dunărea își croiește drum prin țară și oferă un cadru natural pitoresc, pe care îl puteți admira de la Clisura Dunării până la vărsarea în Marea Neagră. Cele mai frumoase peisaje le întâlniți în Delta Dunării, considerată un adevărat paradis al păsărilor și un ecosistem unic, unde veți fi impresionați de frumusețea lacurilor, varietatea faunei și florei și culorile apusurilor de soare. Vă delectați cu specialități culinare inedite și cu tradițiile localnicilor, pentru că Delta este un univers multicultural, cu o mare diversitate etnică.

Pentru o cură de soare și aerosoli, dar și pentru o distracție de zile mari, litoralul Mării Negre vă așteaptă în stațiunile sale cu hoteluri moderne și cluburi unde petrecerile durează până-n zori.

Mănăstirile din Moldova și Bucovina

Printre destinațiile turistice de top din țară sunt nordul Moldovei și Bucovina, unde se află o salbă de mănăstiri vestite în toată lumea: Voroneț, Văratec, Putna, Moldovița, Humor, Agapia sunt doar câteva dintre numele de referință ale ortodoxiei, lăcașuri de cult ce reprezintă adevărate comori arhitecturale și ecumenice.

Traseele turistice din regiune și ospitalitatea legendară a moldovenilor reprezintă motive în plus să alegeți Moldova pentru următoarea vacanță. Iar vinurile din podgoriile de la Cotnari, Huși sau Nicorești sunt argumentul decisiv!

Satele maramureșene

În celălalt colț al țării, trecând Carpații, vă așteaptă satele maramureșene, păstrătoare ale tradițiilor seculare, locurile unde timpul parcă s-a oprit în loc și a păstrat intact farmecul vremurilor de altădată.

Puteți ajunge rapid în nordul țării, pentru că aveți zboruri directe pe Aeroportul Internațional Maramureș din Baia Mare, de unde alegeți traseele turistice preferate, ca să admirați frumusețea peisajelor montane și să cunoașteți oamenii locului, cu obiceiurile lor minunate și preparatele culinare delicioase pe care vi le pregătesc într-un cadru rustic.

Cetățile și castelele din Transilvania

Zona centrală a țării, înconjurată de munți, este un tărâm cu cetăți, castele, orașe medievale, sate pitorești și cu o istorie fascinantă, pe care o puteți cunoaște plecând într-o excursie prin Transilvania, pe Transfăgărășan sau Transalpina.

Alegeți cele mai frumoase destinații turistice dintre zecile de trasee disponibile, vizitați Alba Iulia, Hunedoara, Sighișoara, Brașov, Sibiu și bucurați-vă de frumusețea satelor transilvane, care au o arhitectură unică și o atmosferă pitorească.

Stațiunile de pe Valea Prahovei

Frumoase în orice anotimp, stațiunile de pe Valea Prahovei sunt printre cele mai cunoscute destinații turistice din România. Traseele montane, sporturile de iarnă, excursiile la castele, monumente și peșteri, toate acestea fac din Azuga, Bușteni, Sinaia, Predeal și Poiana Brașov locuri excelente pentru vacanțe în familie, ieșiri în natură alături de prieteni sau weekenduri romantice într-un decor montan de vis.

Alegeți destinațiile turistice preferate și petreceți concediul în țară, ca să vă bucurați de peisaje frumoase, monumente de arhitectură și povești inedite despre oameni și locuri.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#destinatii vacanta, #Romania, #aeroport maramures, #Transilvania , #stiri vacanta