10 destinații de vacanță în România pentru această vară

Advertorial
Luni, 22 August 2022, ora 10:09
7212 citiri
10 destinații de vacanță în România pentru această vară
FOTO Unsplash

Când alegi destinația de vacanță ține cont și de ceea ce ai nevoie, vrei relaxare sau distracție, o stațiune liniștită sau plină de terase, restaurante și cluburi, vrei pe litoral sau la munte? Mergi împreună cu cei mai buni prieteni, cu persoana iubită, cu copii, solo sau cu părinții? Ia în considerare toate aceste aspecte și vrei găsi numaidecât stațiunea perfectă!

Concediul se apropie cu pași repezi și nu te-ai hotărât încă unde să-ți petreci zilele libere? Iată o listă cu 10 destinații de vacanță în România pentru această vară!

Vacanță pe litoral

Vara este sezonul perfect pentru o vacanță perfectă la mare, fie aceasta petrecută alături de grupul de prieteni, familie sau jumătatea ta. Descoperă topul stațiunilor de pe litoralul din România și bucură-te de un sejur perfect!

Venus

O stațiune îndrăgită de familiile cu copii, de cupluri și seniori deopotrivă, Venus și-a câștigat popularitatea datorită caracterului său balneoclimateric. Vei descoperi hoteluri de lux, o natură bogată și priveliști pitorești. Aici poți vizita Lacul Razem, orașul port Mangalia sau orașul Constanța.

Cap Aurora

Cunoscută drept „Perla litoralului”, Cap Aurora încântă inimile tuturor celor care-i calcă pragul datorită plajei cu formațiuni de golfuri, intrare lină în apă, nisip fin, vegetație bogată, hoteluri all inclusive cu nume deosebite de pietre prețioase. Cap Aurora este o stațiune turistică de interes național.

Costinești

Stațiunea tineretului și nu numai, Costinești este îndrăgită de oaspeții din România, dar și de cei care vin din alte țări. Aici vei găsi cluburi și discoteci, magazine pline de suveniruri, unități de cazare pentru orice buzunar, plimbări cu barca și, nu în ultimul rând, atracțiile plajei: Obeliscul din Costinești și Epava Evangelia! Totodată, stațiunea este perfectă pentru cei mici și mari, iar una dintre cele mai îndrăgite obiective turistice este Parcul de Distracții.

Eforie Nord

O altă stațiune balneoclimaterică este Eforie Nord. Renovată de curând, aceasta este ideală pentru orice tip de turist: solo, cuplu, familie, grup de prieteni etc. Deoarece este situată între Marea Neagră și Techirghiol, te vei putea bucura și de tratamente de nămol, tratamente și băi calde cu apă sărată provenită din lac.

Neptun - Olimp

Neptun - Olimp sunt două stațiuni perfecte pentru persoanele care doresc un concediu relaxant. Aici a fost realizat filmul românesc „Nea Mărin miliardar”. Vei descoperi o plajă boemă, curată, cu zone pentru plasarea prosopului, dar și locuri cu șezlonguri și umbrele.

Vacanță la munte

Bușteni

Una dintre cele mai populare stațiuni montane este Bușteni, un loc ideal pentru iubitorii de trasee montane. Indiferent de drumul forestier sau montan pe care vrei să-l faci, te vei bucura cu siguranță de cele mai spectaculoase panorame.

Stâna de Vale

Un loc cu totul deosebit și aglomerat în special în perioada iernii, Stâna de Vale pune la dispoziția turiștilor trasee montane și pârtie de schi, alături de Peșterile Urșilor și Meziad, Cetățile Ponorului, Valea Iadului sau Peștera de Apă.

Vatra Dornei

Te vei bucura de un sejur relaxant, chiar în inima naturii, dacă vei petrece vacanța la Vatra Dornei! Stațiunea este înconjurată de Munții Giumalău, Bistriței, Călimani, Rodnei și Obcina Mestecăniș, fiind o destinație perfectă pentru alpinism în sezonul cald, cu precădere vara, dar și pentru sporturi de iarnă.

Vacanță la Delta Dunării

Sulina

O stațiune îndrăgită de turiștii aventurieri, la Sulina vei putea ajunge doar pe calea apei, fie pe Dunăre sau pe Marea Neagră. Împrejurimile stațiunii sunt formate din soluri nisipoase și sărate, brăzdate în numeroase canale. Aici te vei bucura de o priveliște pitorească, dar și de fauna locală!

Gura Portiței

Vrei un sejur de neuitat fie la mare sau la piscină, însă ambele variante ți se par foarte aglomerate? Atunci vizitează Gura Portiței: un sat pescăresc ce uimește turiștii de pretutindeni. Accesul se face cu vaporașul sau cu mașini speciale de teren off road. Vei putea vizita litoralul Mării Negre, Delta Dunării și Lacul Razim.

Ai găsit destinația perfectă? Fie pe litoralul românesc, la munte, în zona rurală sau în marile orașe, ține minte să te distrezi și să te relaxezi totodată! Bucură-te de un sejur întocmai așa cum ți-l dorești, alături de persoanele dragi ție!

Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la vacanța prilejuită de cele două sărbători, una laică și una religioasă: 1 Mai și Paște. Ca printr-un mare noroc, anul acesta sunt așa...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#destinatii vacanta Romania, #litoral romanesc, #munte, #Delta Dunarii , #stiri vacanta