Perlele ascunse ale Spaniei. Sate înconjurate de stânci uriașe și case fără acoperișuri la o aruncătură de băț de marile orașe FOTO

Duminica, 15 Ianuarie 2023, ora 23:16
12845 citiri
Perlele ascunse ale Spaniei. Sate înconjurate de stânci uriașe și case fără acoperișuri la o aruncătură de băț de marile orașe FOTO
Agüero-Huesca - Aragon FOTO Twitter/ @puebl_oo

Spania este una dintre cele mai atractive destinații turistice, astfel că în primele 11 luni ale anului 2022 nu mai puțin de 67,4 milioane de turiști străini au trecut granițele țării.

În aceste condiții, este greu de crezut că mai există locuri mai puțin cunoscute, care nu au fost transformate în destinații turistice. Adevărul este că Spania încă are perle ascunse, departe de marile orașe, cunoscute doar de localnici și de turiștii cu adevărat pasionați, potrivit europeanbestdestinations.com.

Perlele ascunse ale Spaniei

Setenil de las Bodegas - Andaluzia

Andaluzia este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Spaniei. Sevilla, Malaga, Cordoba, Cadiz sunt perfecte pentru un city break gastronomic, cultural sau relaxant sau pentru o după-amiază pe plajele din Nerja. Puneți pe listă și o vizită în „Vestul Sălbatic Spaniol”, deșertul Tabernas din Almeria. Dar Andaluzia este, de asemenea, plină de frumuseți și comori ascunse pentru cei care iubesc să se aventureze în afara drumurilor asfaltate.

Setenil de las Bodegas, acest mic oraș cu case albe, este uimitor: mulți oameni au decis să-și construiască case sub o stâncă uriașă pentru a evita să plătească pentru acoperișuri noi care ar fi costat enorm. În acest sat pitoresc trăiesc aproape 3.000 de oameni. Satul Setenil de las Bodegas merită vizitat și se află la doar 20 de kilometri de Ronda, o altă bijuterie ascunsă a acestei frumoase provincii.

Calella de Palafrugell - Costa Brava

Aceasta este o opțiune ideală pentru turiștii care vor să evadeze din Barcelona și să se bucure de o zi într-un vechi sat pescăresc, renumit pentru frumusețea golfurilor și a plajelor mici. Cu arhitectura sa intactă, Calella de Palafrugell este unul dintre cele mai frumoase sate din Costa Brava.

Agüero-Huesca - Aragon

Acest sat incredibil, înconjurat de stânci gigantice de 200 de metri înălțime, este una dintre cele mai bine ascunse bijuterii din Spania.

Munții „Los Mallos” sunt apreciați de alpiniști dar și de fotografi care caută locuri unice în lume. Nu uitați să vizitați biserica Santiago din secolul al XII-lea și să vă minunați de vitraliile sale magnifice care înfățișează scene din Biblie. Plimbați-vă prin sat pentru a descoperi cele mai bune locuri pentru a fotografia acest loc excepțional.

Dacă ajungeți în Agüero la jumătatea lunii august puteți participa la festivalul orașului cu divertisment de stradă, teatru, muzică, mâncare bună și vin și mai bun.

Mijas - Andaluzia

Acest sat, situat la 30 de minute de Malaga, este de-a dreptul spectaculos. Mijas nu este atât de mic, ci este un oraș destul de mare situat pe înălțimile Torremolinos, în sudul Spaniei.

Cea mai frumoasă parte a acestei bijuterii ascunse este vechiul Mijas, „Mijas cidade velha”. Mijas este recunoscut după fațadele sale albe, cu mii de mușcate atârnate.

San Andres, Santa Cruz - Tenerife

San Andres este un sat fermecător la doar câțiva kilometri de Santa Cruz din Tenerife, în Insulele Canare. San Andres nu este doar fermecător, este și cel mai vechi sat de pe insula Tenerife.

Dacă nu ești un pasionat de arhitectură sau istorie în mod special, San Andres rămâne locul potrivit pentru tine: satul este orientat spre plaja Las Teresitas, cea mai frumoasă plajă cu nisip auriu din Tenerife; este perfect pentru relaxare după o vizită în satul San Andres.

Cudillero - Asturias

Cudillero este un sat frumos pescăresc din Asturias. Este echivalentul „Cinque Terre” din Spania. Fă-ți timp pentru a face mai multe opriri în Bilbao, Bermeo, Playa de Torimbia, Santander, Ribadeo, Vigo. La ora 17:00 puteți aștepta bărcile de pescari care se întorc din larg pentru a cumpăra pește proaspăt, abia prins.

Portocolom - Mallorca

Portocolom este una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe litoral din Europa și una dintre cele mai speciale bijuterii ascunse ale Insulelor Baleare. Situat în sud-estul insulei Mallorca, o parte sălbatică a insulei în care natura este păstrată, Portocolom este o destinație perfectă pentru turiștii care caută cele mai frumoase destinații secrete pentru vacanțele lor. Plaja „Cala Marsal” și apele sale de un albastru turcoaz sunt la doar 800 de metri de Portocolom.

Ronda - Andaluzia

Ronda este una dintre perlele turismului spaniol, o destinație vizitată în fiecare an de turiști care caută destinații mai puțin comerciale. La doar o oră și jumătate de centrul orașului Malaga, Ronda este o destinație perfectă pentru o excursie de o zi în cele mai frumoase locuri din Andaluzia.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#destinatii spania, #vacanta Spania, #concediu spania, #destinatii ascunse , #destinatii