Insule grecești ideale pentru un concediu în iunie. Locul cu cele mai ridicate temperaturi în prima lună de vară

Duminica, 21 Mai 2023, ora 03:21
10114 citiri
Insule grecești ideale pentru un concediu în iunie. Locul cu cele mai ridicate temperaturi în prima lună de vară
Plajă în Grecia FOTO Unsplash

Insulele grecești sunt o alegere bună pentru un concediu pe tot parcursul anului, însă este adevărat că, în funcție de lună, anumite destinații sunt mai potrivite decât altele.

Luna iunie vine cu o mulțime de beneficii. În primul rând, deși este lună de vară și oficial sezon estival, este cea mai puțin aglomerată, dat fiind că milioane de turiști merg în iulie și august. Un alt factor este că în multe țări europene, școlile încă sunt deschise în iunie, drept urmare familiile cu copii evită această lună pentru concediu, conform santorinisecrets.com.

Cele mai bune insule grecești pentru un concediu în iunie

  • Santorini
  • Mykonos
  • Naxos
  • Creta
  • Corfu
  • Skiathos
  • Milos
  • Ios
  • Paros
  • Kefalonia
  • Zakynthos

Santorini - Cea mai faimoasă insulă grecească, unde nu trebuie să ratați plaja Perissa (Plaja Neagră), plaja Kamari și plaja Vlychada, dar nici faimoasa Plajă Roșie. Dacă mergeți în luna iunie, optați pentru prima jumătate a acesteia, e mai puțin aglomerată. De asemenea, luna iunie este ideală pentru o lună de miere.

Mykonos - Insula petrecerilor și a vieții de noapte, iar la jumătatea lunii iunie grecii sărbătoresc Holy Spirit Bank.

Naxos - O insulă ideală pentru familii, cu plaje potrivite pentru copii.

Creta - Cea mai mare insulă grecească, astfel că niciodată nu se simte cu adevărat aglomerația, e suficient loc pentru toți. Fiind cea mai călduroasă insulă, luna iunie este ideală pentru concediu: apa mării e suficient de caldă pentru a înota, însă nu vă veți sufoca de cald.

Corfu - Cu o vreme puțin mai rece în general, deoarece este în nordul insulelor Ciclade, luna iunie este ideală pentru cei care au un buget mai mic deoarece pachetele sunt mai ieftine.

Skiathos - O mică bijuterie în Marea Egee, aparținând unui grup de insule numit Sporade. Vremea este suficient de caldă în iunie pentru a înota în mare.

Milos - Numită și ”Insula Iubrii”, este ideală pentru cuplurile tinere. Are plaje incredibile, un peisaj vulcanic unic, aflându-se pe un vulcan activ, exact ca Santorini. Nu ratați o croazieră cu barca către incredibilele golfuri Kleftiko.

Ios - O insulă care și-a câștigat renumele pentru petreceri în trecut, dar care acum este foarte dezvoltată, cu hoteluri grozave și o atmosferă relaxantă.

Paros - Preferată atât de turiștii străini, cât și de greci în lunile iulie și august, iunie este perioada ideală pentru a vizita insula Paros fără a fi copleșit de aglomerația din micile orașe pitorești Paroikia și Naoussa.

Kefalonia - Situată în apropiere de Corfu, Kefalonia este una dintre cele mai mari insule grecești, cu nisip alb și peisaje uluitoare. Iunie este o lună liniștită pentru Kefalonia, dar vremea va fi totuși caldă.

Zakynthos - Deși este foarte aglomerată în mod normal în iulie și august, iunie este o perioadă mai liniștită. Este faimoasă pentru plaja Navagio (sau Shipwreck), accesibilă doar cu barca.

Cea mai călduroasă insulă grecească în iunie

Cea mai călduroasă insulă grecească în luna iunie este Creta, mai arată sursa citată. Oricum, luna iunie este previzibilă în țara elenă și va fi soare în 99% din timp. Cu toate acestea, Creta este cea mai călduroasă, fiind și cea mai sudică insulă a Greciei. De asemenea, Creta are temperaturi mai ridicate comparativ cu alte insule grecești inclusiv în lunile iulie și august.

Este iunie o lună potrivită pentru a vizita Grecia?

Iunie este cea mai bună lună pentru a vizita Grecia. Vremea este grozavă, apa mării e caldă, iar majoritatea insulelor vor fi mai puțin aglomerate. Temperaturile se situează în mod normal între 25 și 35 de grade Celsius.

Iunie marchează începutul sezonului de vârf și prețurile pot fi ceva mai mici la cazare, feribot sau bilete de avion. De asemenea, grecii merg foarte rar în vacanță în iunie, deci și mai puțină aglomerație.

Cu toate acestea, cele mai faimoase insule, cum ar fi Santorini și Mykonos, pot fi destul de aglomerate și în iunie deoarece au un sezon turistic mai lung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#destinatii Grecia, #vacanta grecia, #concediu Grecia, #iunie , #Grecia