Destinații europene rupte din paradis. Grecia intră în top cu 3 locații FOTO

Miercuri, 01 Martie 2023, ora 06:11
29313 citiri
Destinații europene rupte din paradis. Grecia intră în top cu 3 locații FOTO
Asos, Grecia FOTO Twitter/ @MelissaBWhite2

Europa nu duce lipsă de destinații parcă rupte din paradis, cu cer albastru, mare turcoaz, nisip fin, sate pescărești, dar și cu o energie pozitivă vibrantă, care face turiștii să își încarce bateriile.

O parte dintre ele sunt chiar aproape de țara noastră și deja se află printre preferințele românilor când vine vorba de concediu, mai ales de cel din sezonul estival.

Madeira, Portugalia

Insulele Madeira sunt o bijuterie a industriei turismului din Europa. Această destinație este perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze, să facă cumpărături, sau să se plimbe în Levada. De asemenea, este locul ideal pentru a observa delfinii și balenele, potrivit europeanbestdestinations.com.

Capri, Italia

Capri nu este doar un loc pentru oameni bogați și celebri, așa cum tind mulți să creadă, ci este și una dintre cele mai frumoase insule din Europa. Jackie Kennedy și Sofia Loren obișnuiau să meargă la Capri pentru a se bucura de natura neatinsă de oameni și de apele sale albastre.

Corfu, Grecia

Corfu se află la granița cu Albania. Este o insulă frumoasă de aproximativ 600 de kilometri unde înfloresc cele mai spectaculoase orhidee primăvara. De asemenea, există numeroase plantații de măslini. Bougainvillea (n.r. - floarea de hârtie) și trandafirul alb sunt emblematice pe insulă.

Kotor, Muntenegru

Kotor este un mic paradis pe pământ situat în Muntenegru. A fost premiată ca fiind una dintre cele mai frumoase destinații din Europa. Dacă în urmă cu câțiva ani încă nu era atât de cunoscută, între timp Kotor a devenit populară și mulți turiști iubesc această destinație fermecătoare și autentică. Kotor merită o vizită, mai ales în timpul carnavalului său internațional de vară de la sfârșitul lunii iulie.

Azore, Portugalia

Portugalia este o țară incredibil de însorită, cu o natură nealterată și peisaje uluitoare, în special în Azore, unde oamenii sunt foarte prietenoși. Peisajele din Azore sunt clasate ca fiind printre cele mai frumoase din Europa.

Omis, Croația

Omis este o destinație magnifică din Croația. Are vedere la frumoasa insula Brac și este situată în apropiere de Split. Este cunoscută în special pentru plaja Bol care este clasată printre cele mai frumoase plaje din Europa. De asemenea, orașul medieval este fermecător.

Insula Symi, Grecia

Symi este o insulă grecească situată în apropiere de Rhodos, aproape de coasta Turciei. Insula este muntoasă dar are, de asemenea, plaje frumoase, ascunse și liniștite.

Rovinj, Croaţia

Rovinj este situat în Istria, în nordul Croației, și este adesea comparat cu Saint-Tropez pentru calitatea vieții, iahturi, soare și marea albastră. De fapt, Rovinj este chiar mai bun decât Saint Tropez din perspectiva bugetului pentru că este mult mai ieftin.

Asos, Grecia

Asos este un sat grecesc foarte fermecător și romantic situat pe insula Kefalonia. Una dintre principalele atracții, în afară de marea albastră și plajele sale, este Castelul Asos, unul dintre puținele castele din Grecia.

Insulele Lofoten, Norvegia

Arhipelagul insulelor Lofoten din Norvegia este o destinație de paradis pentru iubitorii de natură. Peisajele îți taie răsuflarea și este un loc bun pentru persoanele care doresc un concediu departe de agitația orașelor.

Proiectul pentru salvarea copiilor din ghearele mafiei italiene se extinde în teritoriul Cosa Nostra și Camorra
Proiectul pentru salvarea copiilor din ghearele mafiei italiene se extinde în teritoriul Cosa Nostra și Camorra
Italia a anunţat marţi, 26 martie, extinderea la Sicilia şi la regiunea Napoli a unui program menit să împiedice copiii aflaţi în situaţii de risc să calce pe urmele părinţilor lor...
Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Echipa naţională a Georgiei s-a calificat marţi seara în premieră la un turneu final al Euro, după ce a învins Grecia, pe teren propriu, după lovituri de departajare, scor 4-2, în prima...
#destinatii Europa, #Grecia, #Italia, #paradis , #stiri vacanta