Unde poate merge o familie cu un copil în concediu, la vară, cu 1.000 de euro: ”Acum e perioada cea mai bună pentru rezervări”

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 22:56
20817 citiri
Unde poate merge o familie cu un copil în concediu, la vară, cu 1.000 de euro: ”Acum e perioada cea mai bună pentru rezervări”
Românii au început deja să vâneze oferte pentru concediul de vară FOTO Unsplash

Românii au început deja să vâneze cele mai bune oferte pentru concediul de vară, profitând de ofertele de tip early booking prin care pot să prindă reduceri de până la 40%.

Astfel, o familie formată din doi adulți și un copil se poate bucura de un sejur de o săptămână la vară cu 1.000 de euro, iar opțiunile pe care le au la dispoziție nu sunt puține.

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a explicat pentru Ziare.com unde poate călători o familie formată din trei persoane cu un astfel de buget, dar și până când ar trebui să rezerve concediul astfel încât să beneficieze de cele mai mari reduceri.

Destinații care se încadrează în 1.000 de euro

”În primul rând avem ofertele early booking unde avem reduceri de până la 40%, media reducerilor e cuprinsă între 20 și 30%.

Începem cu litoralul românesc, cu 1.000 de euro de familie ai unde să stai, la un hotel de patru stele chiar și în plin sezon, poate nu neapărat all inclusive sau Mamaia, dar cu 1.000 de euro poți să stai pe litoralul românesc în condiții foarte bune.

Urmează litoralul bulgăresc, cu 1.000 de euro poți sta la un hotel de patru stele all inclusive bun.

Se poate și în Grecia, dar fără avion, la hoteluri de 3-4 stele, în Halkidiki, Thassos, poate și Corfu, dar cum spuneam, fără avion, cu mașina personală sau cu autocarul.

E posibil și în Egipt, dar aici intervin și biletele de avion, mai degrabă doi adulți s-ar încadra în 1.000 de euro biletele de avion și cazarea.

O variantă ar fi și Turcia în extrasezon, în iunie, la patru stele, dar nu Antalya, și tot așa, cu autocarul”, exemplifică Traian Bădulescu.

Pe de altă parte, pentru un concediu în destinații precum Spania sau Italia, bugetul se dublează.

”Pentru Spania și Italia vorbim de transport cu avionul, iar bugetul ar porni de la 600-700 de euro de persoană, mă refer cu tot cu zbor. Se poate cu 1.500 de euro, dar pentru un cuplu, nu o familie. O familie cu doi copii trebuie să plătească cam 2.000 de euro pentru Spania sau Italia, dar minimal”, mai spune consultantul în turism.

Traian Bădulescu adaugă și că lunile ianuarie și februarie sunt cele mai bune pentru rezervări, cu cele mai consistente reduceri.

”Prima mare etapă de early booking se încheie pe 28 februarie, ulterior mai continuă, dar reducerile sunt mai mici. Deci, acum, ianuarie-februarie e perioada cea mai bună”, concluzionează Traian Bădulescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Sâmbătă, 20 aprilie. Zodia care se va bucura de mai mult timp cu familia
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 20 aprilie. Zodia care se va bucura de mai mult timp cu familia
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Interesul pe...
Bulgaria poate rata aderarea la zona euro, în 2025. Banca Centrală Europeană a stabilit un obiectiv clar pe care trebuie să-l atingă
Bulgaria poate rata aderarea la zona euro, în 2025. Banca Centrală Europeană a stabilit un obiectiv clar pe care trebuie să-l atingă
Dacă Bulgaria nu reuşeşte să îndeplinească ţintele de inflaţie ale Băncii Centrale Europene (BCE) în iunie, aderarea sa la zona euro, planificată în 2025, ar putea fi amânată cu luni...
#destinatii concediu vara, #familie, #Grecia, #Bulgaria, #Turcia, #litoralul romanesc, #bani, #buget vacanta , #stiri vacanta
Comentarii