Familia unui îngrijitor român mort în Italia de Covid cere despăgubire peste un milion de euro pentru că s-a infectat de la bătrânul pentru care lucra

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 15:00 2128 citiri
Românul a ajuns prea târziu la Urgențe și a murit FOTO Hepta

Membrii familiei unui îngrijitor de naționalitate română, care a murit anul trecut de Covid, la vârsta de 68 de ani din cauza infecției cu COVID-19, au cerut 1.200.000 euro daune de la angajatorul italian al bărbatului, un pensionar de 83 de ani din Ravenna.

Despăgubirile pot fi financiare sau de altă natură, au precizat rudele românului, conform ANSA.

Rudele solicită aceste daune deoarece îngrijitorul român s-a infectat de la bătrânul pe care îl asista.

Cazul ajunge joi, 26 mai, în fața judecătorului de la Tribunalul Muncii.

Infectarea s-a produs la locul de muncă și COVID a fost cauza unică sau predominantă a decesului îngrijitorului, conform celor reclamate de moștenitorii defunctului.

Românul a fost angajat de bătrân în ianuarie 2021, ca lucrător casnic cu contract de 25 de ore săptămânale. În perioada 23 – 28 august a fost plecat în vacanță, iar la scurt timp de la întoarcerea sa în casa pensionarului s-a îmbolnăvit de COVID.

Pe 1 septembrie, bătrânul a făcut un test care a fost pozitiv, iar pe 3 septembrie a fost rândul îngrijitorului să se testeze. Pensionarul era vaccinat și acest aspect i-a salvat viața, în timp ce românul, nevaccinat anti-COVID, a decedat în urma complicațiilor suferite.

Când copiii bătrânului îl întrebau de ce nu se vaccinează el spunea că se simțea puternic și sănătos și că nu îi era teamă de COVID-19.

După ce testul COVID i-a arătat că a contractat boala, românul s-a tratat inițial cu metode alternative, cu ierburi și ceaiuri, iar apoi cu medicamente antipiretice. Ulterior a ajuns la Urgențe, însă viața nu i-a mai putut fi salvată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com