Greșelile comune în amenajarea apartamentului care îl fac să pară "ieftin": "Confortul este important, dar nu trebuie să renunțați la estetică"

Marti, 28 Martie 2023, ora 05:53
37480 citiri
Greșelile comune în amenajarea apartamentului care îl fac să pară "ieftin": "Confortul este important, dar nu trebuie să renunțați la estetică"
Living room într-un apartament

Designerul de interior de lux Bilal Rehman, în vârstă de 23 de ani, a devenit viral pe TikTok după ce a atras atenția asupra modurilor în care oamenii își fac casele să arate ieftin.

Rehman este proprietarul unui studio cu sediul în Houston, Texas și creează designuri pentru persoane cu venituri mai mari sau mai mici, dar și-a început cariera în decorul de lux.

"Am o apreciere pentru lumea luxului datorită atenției la detalii și a meșteșugului", a declarat el pentru Insider.

Rehman își împărtășește pe TikTok sfaturile privind decorul casei.

Recent, un videoclip în care vorbea despre modurile comune în care oamenii își fac casele să pară ieftine a strâns peste 14 milioane de vizualizări.

Rehman a explicat pentru Insider care sunt modurile în care oamenii ratează oportunitățile de a face ca spațiile lor să pară luxoase în aproape fiecare cameră.

El sfătuiește să evitați mobilierul mic, vasele de cină neasortate și băile aglomerate. Rehman este de părere că nu trebuie să sacrificăm estetica pentru confort.

Acesta a spus că o greșeală comună pe care o fac mulți este amplasarea mobilierului nepotrivit ca dimensiune în spațiu.

"Cred că cel mai important lucru pe care îl fac este că nu utilizează scara potrivită pentru mobilier, accesorii sau covoare în spațiul lor", a spus Rehman când a fost întrebat cum oamenii își fac cel mai des casele să pară ieftine.

Dacă nu aveți mult spațiu pe podea, este posibil să aveți instinctul să umpleți casa cu piese mici, dar Rehman spune că acest lucru poate face ca spațiul să pară mai puțin organizat.

"Oamenii cred că doar pentru că ești într-un apartament, trebuie să cumperi mobilier de dimensiuni mici, dar asta nu este adevărat", a spus el.

"Cumpărați canapeaua mare, cumpărați covorul mare, cumpărați masa de cafea care este supradimensionată, pentru că ceea ce oamenii nu realizează este că scara face ca spațiul să pară mai mare".

Este mai bine să puneți câteva piese mari care să atragă atenția într-o cameră decât mai multe elemente mici dacă doriți să creați o atmosferă luxoasă, conform lui Rehman.

"Există o artă fină de a nu aglomera spațiul tău cu prea multe lucruri și de a-l subestima până când tot mobilierul pare a fi miniatură", a spus Rehman.

Acesta a declarat că bucătăriile par adesea "aglomerate" și ieftine când umpleți dulapurile cu tacâmuri, veselă și pahare care nu se potrivesc.

"Nu arată coerent sau scump. Începe să arate ca și cum ai fi săpat printr-un coș de mărfuri pentru a găsi toate aceste piese, dar pentru același preț, ai putea cumpăra un set frumos și potrivit de căni, farfurii sau aparate".

Dezordinea din baie nu oferă sentimentul de lux casei tale.

Multe persoane umplu suprafețele din baie cu produse, dar Rehman crede că aceasta este o modalitate rapidă de a face ca spațiul să pară ieftin.

"Puneți lucrurile la locul lor", a spus Rehman. "Nu lăsați toate produsele pe blat. Mai ales dacă aveți o baie mai mică, acest spațiu vizual gol este prietenul vostru care face ca baia să pară de lux."

De exemplu, este mai bine să aveți pe blat doar câteva produse pe care le utilizați în fiecare zi în loc să puneți toate obiectele pe care le dețineți.

"Acest lucru face ca baia să pară mai mare. Face ca spațiul să pară mai curat. Și sincer, când totul este organizat, este mult mai ușor să vă pregătiți dimineața și seara când știți unde se află fiecare lucru", a explicat Rehman.

Rehman consideră că nici covoarele de baie tradiționale nu creează un aspect luxos.

"Nu cumpărați o mulțime de covorașe de baie diferite, cum ar fi cele mici, care sunt menite să fie în fața toaletei, dușului sau chiuvetei", a sfătuit Rehman.

"În schimb, încercați să puneți un covor mare care să creeze o piesă unificată în baia dvs. și să o facă să arate curată și simplă."

Cu toate că sunt prezente în multe case, Rehman crede că seturile de dormitor asortate par ieftine.

"Arată atât de bine când intri într-un magazin și totul se potrivește, pentru că l-au aranjat într-un anumit mod, dar îndată ce îl aduci acasă și îl pui în dormitorul tău, arată literalmente ca și cum ai fi mers la un mare magazin, ai fi luat acea cameră și ai fi aruncat-o în casa ta".

"Nu are personalitate, nu pare deloc de lux", a continuat el.

"În loc să faci asta, cheltuie aceeași sumă de bani pe piese neasortate."

Rehman îi sfătuiește pe oameni să caute piese care se completează între ele în loc să cumpere un set, deoarece vor face camera să pară bine gândită și primitoare.

Confortul este important, dar nu trebuie să renunțați la estetică.

Deși confortul este important pentru piese precum canapelele sau paturile, Rehman consideră că oamenii se concentrează adesea prea mult pe cum se simte o piesă de mobilier atunci când o cumpără pentru casele lor.

"Când oamenii merg să cumpere mobilier, se concentrează atât de mult pe confort și nu se concentrează pe stil", a spus el. "Ei sfârșesc prin a cumpăra această canapea mare și bombată care are multă tapițerie și are un suport pentru pahare încorporat și încărcătoare USB. Este minunat pentru o cameră de film, dar în camera de zi principală unde te distrezi și primești oaspeți și creezi diferite atmosfere, nu este locul pentru acest tip de mobilier".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#design interior, #ieftin, #confort, #estetica, #sfaturi, #designer , #proiecte case