A fost decretată stare de alertă. Județul din România considerat focar de infecție

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 10:07
5445 citiri
A fost decretată stare de alertă. Județul din România considerat focar de infecție
Deșeurile menajere nu au mai fost ridicate de 30 de zile în localitățile din Maramures. FOTO: Facebook / Maramures Online

În județul Maramureș a fost declarată stare de alertă din cauza munților de gunoaie care s-au strâns în jumătate din localități, după ce operatorul de salubritate a sistat colectarea deșeurilor menajere pe motiv că nu are unde le depozita.

Presa din județ a semnalat încă de la începutul lunii că Drusal SA – operatorul de salubritate care acționează în 31 din cele 76 de unități administrative-teritoriale din judeţul Maramureş – este obligat să sisteze colectarea deşeurilor umede (menajere), de la toţi cetăţenii, firmele şi instituţiile publice.

Pe data de 30 septembrie, operatorul depozitului ecologic de la Sânpaul (jud. Mureş), cu care Drusal avea contract de depozitare, a anunţat sistarea bruscă a contractului, potrivit Maramureș Online.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmare a propunerilor formulate în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş nr. 31/25.10.2022 privind declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş.

Firme de salubritate din județul Bihor vor lua gunoaiele din Maramureș

Astfel, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, miercuri, prin hotărâre, declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş.

Potrivit hotărârii CNSU, tratarea şi depozitarea deşeurilor de la nivelul judeţului Maramureş vor fi asigurate, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.

Tratarea şi depozitarea deşeurilor se vor realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile în acest domeniu şi operatorii economici autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.

Totodată, Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş va raporta lunar Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#deseuri menajere, #maramures, #stare de alerta, #nicolae ciuca, #cnsu , #stare de alerta