O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 02:23
24468 citiri
O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO
Un supercluster acționează împotriva Căii Lactee FOTO: Space

Chiar dacă pare desprins dintr-un film science-fiction, totuși este un fapt real descoperirea unei entități misterioase în spațiu, dincolo de granițele lumii, care împinge împotriva noastră cu o forță incredibilă. Nu știm exact ce este și nici de cât timp este acolo, dar îi cunoaștem numele: forța dipol de respingere.

Însă, Paul Sutter, astrofizician la Universitatea Ohio din Statele Unite, afirmă că omenirea nu trebuie să se îngrijoreze în legătură cu această forță misterioasă din cosmos, deoarece ea este doar o consecință normală a fenomenelor care se petrec în univers, potrivit Space.

Trebuie să menționăm faptul că dincolo de Milky Way, galaxia noastră, se află alte câteva galaxii. Există Andromeda, vecină, la o distanță de 2,5 milioane de ani-lumină, pe care toată lumea o cunoaște.

Apoi, mai avem și galaxia Triangulum, de care nimănui nu-i pasă. Cele trei galaxii și câteva zeci de galaxii pitice se combină pentru a forma Grupul Local, care are un nume foarte modest, pentru o structură care are o lungime de câteva milioane de ani-lumină.

Cine are dreptate în legătură cu crearea lumii: Dumnezeu sau știința? VIDEO

Cea mai apropiată structură de Grupul Local al nostru se găsește Clusterul Ferioarei (Virgo Cluster), o minge masivă ce cuprinde o mie de galaxii așezată la 60 de milioane de ani-lumină distanță.

Grupul Local nu face parte din Clusterul Fecioarei, mai degrabă ele aparțin unei structuri mai mari cunoscute sub numele de Superclusterul Fecioarei. Acesta din urmă pare a fi doar o ramură a unui supercluster și mai mare numit Laniakea.

Alte clustere înconjoară și se conectează cu Laniakea, cum ar fi Superclusterele Shapley, Hercules și Pavo-Indus. Fiecare dintre aceste structuri are o lungime de sute de milioane de ani-lumină.

Astronomii au descoperit că Superclusterul Shapley, cel mai apropiat vecin al lui Laniakea, exercită o atracție gravitațională asupra întregii regiuni a spațiului. Fiecare galaxie, inclusiv galaxia noastră Calee Lactee, se deplasează în acestă direcție.

Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO

Pe lângă tragerea lui Shapley există și o împingere, care vine din direcția opusă. Aceasta este forța dipol respingătoare, un gol ipotetic și posibil supervid, care se află pe partea opusă Căii Lactee.

Pe măsură ce Shapley ne trage cu gravitația sa masivă, forța dipol respingătaore ne împinge cu neantul său gigantic.

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#descoperire, #descoperire astronomica, #mister, #forta necunoscuta, #Calea Lactee, #calea lactee galaxie, #cluster galaxii descoperire NASA , #descoperire