Descoperire privind cea mai veche dovadă a omenirii: Savanții au dat linia timpului istoriei cu 30.000 de ani înapoi

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 02:19
6251 citiri
Descoperire privind cea mai veche dovadă a omenirii: Savanții au dat linia timpului istoriei cu 30.000 de ani înapoi
Linia timpului istoriei a fost dată în urmă cu 30.000 de ani FOTO: Express

O echipă internațională de oameni de știință, condusă de profesorul Céline Vidal de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, a făcut o descoperire impresionantă legată de cea mai veche dovadă a existenței omenirii pe Pământ. Verificarea celor mai vechi rămășițe umane din estul Africii a condus la concluzia că specia umană Homo Sapiens datează de acum 230.000 de ani, mai timpuriu decât se știa până acum, fapt care ar duce la rescrierea istoriei lumii.

Rămășițele, cunoscute sub numele de Otto I, au fost găsite în Etiopia la sfârșitul anilor ’60, iar oamenii de știință au încercat să afle cu precizie vechimea lor, folosind amprentele chimice ale straturilor de cenușă vulcanică găsite deasupra și dedesubtul lor, potrivit Eurek Alert.

Încercările anterioare sugerau că acestea au mai puțin de 200.000 de ani, dar noile cercetări arată că rămășițele trebuie să fie mai vechi decât o erupție vulcanică colosală, care a avut loc acum 230.000 de ani.

Oamenii de știință au identificat că Omo I ca fiind cea mai timpurie dovadă a speciei noastre, Homo Sapiens. ”Folosind metoda datării straturilor de cenușă, vârsta acceptată a fosilelor este sub 200.000 de ani, dar a existat multă incertitudine în jurul acestei date.

Un miliardar american aruncă bomba: Alarmă privind recesiunea mondială din 2022

Fosilele au fost găsite într-un loc, sub un strat gros de cenușă vulcanică, pe care nimeni nu a reușit să îl dateze cu ajutorul tehnicilor radiometrice, deoarece era prea fin”, a spus dr. Céline Vidal.

Ca parte a unui proiect de patru ani condus de Vidal și Clive Oppenheimer de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cercetătorii au încercat să dateze toate erupțiile vulcanice majore din riftul din Etiopia din timpul apariției speciei Homo Sapiens.

Analiza straturilor de cenușă a condus la concluzia că ”vârsta celui mai vechi Homo Sapiens are cel puțin 230.000 de ani, a spus profesorul Asfawossen Asrat de la Universitatea Addis Abeba din Etiopia, co-autor al studiului.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

”Noua estimare a datării a acestor rămășite din Etiopia le fac, în mod incontestabil, cele mai vechi din specia Homo Sapiens din Africa”, a explicat dr. Aurelien Mounier de la Musée de l’Homme de la Paris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#descoperire, #homo sapiens, #homo sapiens origini, #aparitia omenirii, #istoria omenirii, #descoperire stiintifica , #descoperire