Descoperire de senzație pe fundul oceanului: ”Este drumul spre Atlantida”, nemaivăzut la 3 kilometri adâncime VIDEO

Marti, 10 Mai 2022, ora 04:41
11792 citiri
Descoperire de senzație pe fundul oceanului: ”Este drumul spre Atlantida”, nemaivăzut la 3 kilometri adâncime VIDEO
Un drum de cărămidă descoperit pe fundul oceanului FOTO / Science Alert

Oamenii de știință de pe nava de cercetare Nautilus a organizației Ocean Exploration Trust din Statele Unite au făcut o descoperire senzațională pe fundul Oceanului Pacific, în largul coastelor insulei Hawaii.

Astfel, experții au găsit ”un drum de cărămidă galbenă”, într-un loc nemaivăzut din adâncuri.

Strania descoperire a fost realizată de Nautilus, care în prezent supraveghează zona Lili’uokalani din nordul insulei Hawaii, o caracteristică geologică intrigantă observată în timpul expediției de la monumentul național marin denumit Papahanaumokuakea (PMNM), care reprezintă una dintre cele mai mari regiuni marine de conservare de pe planetă, potrivit Science Alert.

Echipa din spatele descoperirii nu ascunde nimic de pe fundul oceanului, mai ales că Ocean Exploration Trust transmite filmările online și oricine poate urmări tot ceea ce există în adâncuri, în timp real.

”Drumul de cărămidă galbenă”, așa cum a fost numit de către exploratori, este rezultatul activității vulcanice străvechi. ”La vârful muntelui Nootka Seamount, grupul de oameni de știință a observat o formațiune de ”albie uscată a lacului”, acum identificată cu un flux fracturat de rocă vulcanică”, a anunțat echipa.

Un ”gigant” descoperit în adâncurile Antarcticii: De mii de ani a fost blocat acolo și nimeni nu a știut VIDEO

Descoperirea ciudată a fost făcută la mai bine de 3.000 de metri adâncime sub suprafața apei de lângă insula Hawaii. ”Este drumul spre Atlantida”, a spus un cercetător la radio.

”Drumul de cărămidă galbenă? Este bizar. Glumești? Este o nebunie”, au declarat exploratorii, uimiți de neobișnuita construcție de pe fundul oceanului.

Descoperire de senzație a cercetătorilor: Munți de zahar ascunși sub iarbă VIDEO

Nautilus ne duce într-o călătorie către zone ale planetei noastre, pe care omenirea nu le-a mai văzut niciodată. Urmărirea drumului de cărămidă este un semn că ne îndreptăm în direcția bună și că în curând am putea afla și mai multe mistere ale Pământului.

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Cum arată la 57 de ani una dintre cele mai apreciate actrițe din anii 1990 FOTO
Cum arată la 57 de ani una dintre cele mai apreciate actrițe din anii 1990 FOTO
Născută în Hawaii, Tia Carrere, pe numele ei real Althea Rae Duhinio Janairo, a devenit celebra odată cu rolul Cassandra Wong din "Wayne's World" și "Wayne's World 2". Au urmat rolul Junno...
#descoperire, #fundul oceanului, #Hawaii, #atlantida, #Atlantida lume pierduta , #descoperire