Descoperirea unui miracol marin pe o insulă: Poate schimba lumea și salva Pământul VIDEO

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 01:12
20985 citiri
Descoperirea unui miracol marin pe o insulă: Poate schimba lumea și salva Pământul VIDEO
Descoperire pe insula Prince Edward din Canada FOTO: Conde Nast Traveler

Pe măsură ce efectele schimbărilor climatice se accelerează, ONU a anunțat că metoda cea mai bună de a reduce încălzirea globală este diminuarea emisiilor cu efect de seră. Dar, acum descoperirea unei alge marine de pe insula Prince Edward are potențialul de a schimba lumea și de a salva Pământul.

Joe Dorgan, un fermier care locuiește în această așezare din Canada, a dat peste un miracol climatic, niște alge care pot absorbi gazele cu efect de seră, potrivit CBS News.

Fermierul a trimis mostre din algele marine la Universitatea Dalhousie din Nova Scotia, pentru a le testa certificarea organică. S-a descoperit că absorbția ridicată a vitaminelor și mineralelor naturale din algele marine a stimulat reproducerea și producția de lapte a vitelor fermierului canadian.

La nivel mondial, metanul este responsabil pentru 30% din încălzirea globală. Dintre acestea, animalele, precum vitele, produc aproximativ o treime din toate emisiile de metan.

”Cercetătorii au descoperit că hrănirea bovinelor cu alge marine ar reduce gazele cu efect de seră cu până la 40%”, a spus Dorgan.

Un om de știință, Rob Kinley, care a lucrat cu Dorgan, a început să caute o altă specie de alge marine, care să fie capabilă să absoarbă și mai mult metanul. ”Am testat algele marine de pe coasta Australiei și nu a trecut mult timp până când am descoperit specia Asparagopsis. Nu ne-a venit să credem.

Descoperire uimitoare în Grecia făcută de doi savanți: Comoară antică nemaivăzută VIDEO

A fost nevoie de mai multe încercări, înainte să credem ceea ce am văzut, și anume că nu mai puteam găsi metanul”, a spus Kinley.

Cercetările au arătat că această algă roșie are potențialul de a elimina practic emisiile de metan de la animale. Acum, mai există niște obstacole de depășit. Nu este ușor să recoltezi din ocean, așa că oamenii de știință experimentează cultivarea acestora.

Un savant american anunță catastrofa globală: Începe extincția în masă pe Pământ

Cultivarea durează 90 de zile, permițând mai multe cicluri pe an, putând fi realizată aproape oriunde în lume. Astfel eliminarea aproape a întregului metan de la toate vacile de pe Pământ (sunt circa 1,5 miliarde în lume), ”ar avea un impact extraordinar, aproximativ echivalent cu eliminarea tuturor emisiilor din Statele Unite”.

Patru țări din G20 susțin o taxă de 2% pe averea celor mai bogați oameni din lume. Ce ar face cu cei aproape 300 de miliarde euro
Patru țări din G20 susțin o taxă de 2% pe averea celor mai bogați oameni din lume. Ce ar face cu cei aproape 300 de miliarde euro
Pentru că foarte mulți miliardari au devenit experți în plata unor taxe cât mai mici și în ascunderea banilor în paradisuri fiscale, Brazilia a propus o taxă de 2% asupra celor mai bogați...
Criza alimentară s-a agravat în 2023, pe fondul conflictelor. „Într-o lume a abundenţei, copii mor de foame”
Criza alimentară s-a agravat în 2023, pe fondul conflictelor. „Într-o lume a abundenţei, copii mor de foame”
Criza alimentară s-a agravat la nivel mondial în 2023, aproape 282 de milioane de oameni având nevoie de asistenţă de urgenţă din cauza conflictelor, în special în Gaza şi Sudan, dar şi...
#descoperire, #alge, #alge marine, #Insula Printul Edward, #schimbari climatice, #emisii gaz metan, #gaze efect sera , #descoperire
Comentarii
Poza FireWallStreet
FireWallStreet
rank 5
fermierultraieste pe insula Prince Edward care este teren uscat.