Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 01:21
50933 citiri
Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO
Pământul se găsește într-o bulă uriașă FOTO: New Scientist

O echipă de oameni de știință condusă de Catherine Zucker de la Universitatea Harvard din Statele Unite, care a publicat un studiu în prestigioasa revistă Nature, a făcut o descoperire neobișnuită: Pământul s-ar afla într-o bulă uriașă, care produce cantități mari de stele.

Cercetătorii sunt în sfârșit capabili să explice modul în care ”golul”, care se întinde pe o lungime de 1.000 de ani-lumină, a putut să se formeze. Astronomii au anunțat că totul ar fi pornit în urmă cu 14 milioane de ani, potrivit The Independent.

”Aceasta este într-adevăr o poveste despre origini, pentru prima dată putem explica cum a început toată formarea stelelor din apropiere”, a spus Catherine Zucker, astronom la Centrul Harvard-Smithsonian din Statele Unite.

Experții au folosit modelarea computerizată pentru a călători în timp și pentru a reproduce evoluția bulei locale, așa cum a fost denumită. Totul a pornit acum 14 milioane de ani, când o serie relativ rapidă de explozii stelare – aproximativ 15 supernove – a împins gazele interstelare și praful cosmic spre exterior, creând o cavitate cu densitate redusă, oferind condițiile ideale pentru formarea de noi stele.

”Am calculat că circa 15 supernove au dispărut de-a lungul a milioane de ani pentru a forma ”bula locală”, pe care o vedem astăzi”, a explicat Zucker.

China anunță o descoperire epocală pe Lună. Nici NASA nu a reușit așa ceva VIDEO

Aceasta a lăsat în urmă un gol, care a servit drept un spațiu fertil pentru crearea de stele noi. Acum, șapte regiuni diferite se află pe marginea acelei bule. Dar, acesta se extinde și în prezent, cu aproximativ 6,5 kilometri pe secundă.

”Totuși, bula și-a pierdut cea mai mare parte din putere și s-a stabilizat la o anumită viteză”, a spus astronomul american. Prima explozie a fost departe de Soare, dar cu aproximativ 5 milioane în urmă el s-a mișcat direct prin bulă, iar acum se află în mijlocul ei.

Un astrofizician britanic surprinde: ”Extratereștrii sunt mai avansați decât pământenii” VIDEO

Pentru prima dată au fost cartografiate regiunile de formare a stelelor care înconjoară Sistemul Solar. Aceste regiuni par să se afle pe o suprafață deformată, bula locală.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Bancul Zilei: Ce se întâmplă cu Bulă când e curios
Bancul Zilei: Ce se întâmplă cu Bulă când e curios
După terminarea orelor, profesoara îl oprește pe Bulă: - Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu' taică'tu. Dar să nu îl citești. Profesoara ca să se asigure că Bulă nu citește...
#descoperire Pamant, #bula, #Pamantul, #Pamant sistem solar, #sistemul solar, #Univers, #formarea stelelor, #planeta , #descoperire